Hier, het bewijs dat Pixel de beste smartphonecamera heeft

foto's google pixel camera
Er is genoeg aan te merken op het nieuwe vlaggenschip van Google, maar de camera doet wat het hoort te doen.

Heel vernieuwd is zijn de Google Pixel en Pixel XL niet vergeleken met de concurrerende toestellen zoals de iPhone 7 en Galaxy Note 7. Hoewel de Pixel’s ook niet veel onder doen aan de concurrerende smartphones. En dat is terug te zien aan het prijs, de Google Pixel krijgt namelijk een flink prijskaartje van 649 dollar. Wat in euro’s vast weer wat duurder wordt.

Wat het toestel wel beter lijkt te doen dan de concurrerende toestellen is foto’s maken. De 12,3-megapixel camera met f/2.0 diafragma krijgt namelijk een score van 8.9 van DxOMark. Dat is verreweg de beste score tot nu toe voor een smartphonecamera en verslaat dus gemakkelijk de Note 7 e iPhone 7.

Inmiddels zijn de eerste lading foto’s gemaakt met de Pixel en Pixel XL verschenen. Die van fotograaf Isaac Reynolds maken de meeste indruk en tonen hoe goed de smartphonecamera werkelijk is. Bekijk de foto’s in de galerij hieronder.

[lg_folder folder=”Google/Google_pixel_camera/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

4 reacties

  • @ffw88: Daarvoor hoef je het toestel niet in handen gehad te hebben hoor; de prijs is fors, weinig echte vernieuwing, matige vingerafdruk scanner…

   Prima foto’s overigens. Ik vraag me af hoe de praktijk is…

   • @broccoli: Weinig echte vernieuwingen voor een (te) hoge prijs? Dan weet ik nog wel een paar toestellen.

    Vreemd altijd dat de prijs bepaald of een toestel goed of slecht is. Dus wanneer de Pixel (XL) een prijskaartje van 400,- zou hebben is het ineens een super toestel?

    Kwaliteit van het toestel? Uitstekend.
    Voor 769 dollar? Dan zijn er waarschijnlijk wel betere koopjes.

 1. De goedkoopste Pixel telefoon wordt in Duitsland al via de Play store aangeboden, daar kost -ie net geen 800 euro, als ik het goed heb onthouden. En dan heb je het over een telefoon met 32 Gb opslag…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *