Hier komt het eerste 5Gbit/s internet van VodafoneZiggo

Hier komt het eerste 5Gbit/s internet van VodafoneZiggo
VodafoneZiggo heeft de eerste locatie bekendgemaakt.

Zoek de komende jaren maar naar een huisje in Utrecht als je supersnel internet van VodafoneZiggo wil, want het internet- en telecombedrijf start vanuit deze stad met de uitrol van het razendsnelle 5Gbit/s-kabelinternet (docsis 3.1).

Dat maakte CEO Jeroen Hoencamp bekend tijdens de opening van het nieuwe centrale kantoor, naast Utrecht Centraal. Vanuit deze centrale stad begint in 2020 het offensief van VodafoneZiggo. Andere steden in Nederland zullen daarna volgen. Met het internetnetwerk in Utrecht straks kunnen gebruikers bizarre internetsnelheden halen. De provider belooft 5 Gigabit per seconde voor downloaden en 1 Gigabit per seconde voor uploaden. Nu zitten die snelheden op 150 en 200 Megabit.

Een snellere internetverbinding gaat in de toekomst steeds belangrijker zijn. Denk aan ziekenhuizen die met veel apparatuur werken die tegenwoordig met het internet verbonden zijn, maar ook overheidsinstellingen. Consumenten hebben er net zo goed baat bij. De camera’s van smartphones worden steeds beter en de bestanden (bijv 4k) steeds groter. Het uploaden van een video á 10 GB kan nu nog wel een minuut, minuten of langer duren. Dat is met het 5Gigabit internet seconden werk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *