Hier moet je zijn voor het snelste 4G-netwerk van NL

Hier moet je zijn voor het snelste 4G-netwerk in Nederland
KPN, Tele2, Vodafone of toch T-Mobile?

Providers hebben het zwaar. Nieuwe zieltjes winnen op zich is al een kunst waar ze alles voor uit de kast moeten halen. Klanten behouden is zo niet nog moeilijker. Overstappen is vandaag de dag makkelijker dan ooit. Je zit niet langer vast aan een tweejarig abonnement, maar kunt je bundel maandelijks opzeggen bij diverse aanbieders. Met prijzen en databundels stunten is niet langer voldoende om abonnees te binden. Wat helpt dan nog wel?

Een razendsnel en stabiel 4G-netwerk bijvoorbeeld. Maar bij wie moet je dan zijn? Ons land kent vier grote providers met een eigen communicatienetwerk: KPN, Tele2, Vodafone en T-Mobile. Allemaal hebben ze een nagenoeg landelijk dekkend netwerk. Maar wie van de vier heeft het snelste 4G-netwerk? En hoe snel is dat?

And the winner is……
OpenSignal verrichtte van begin november 2017 tot en met eind januari 2018 onderzoek onder 16.808 apparaten. In deze periode verzamelde de marktonderzoeker ruim 202 miljoen gegevens van de vier grote providers van ons land, of datapoints zoals de onderzoekers ze noemen. De belangrijkste conclusie van het onderzoek is dat T-Mobile het snelste 4G-netwerk van allemaal aanbiedt.

In de vorige meting had T-Mobile nog een gemiddelde internetsnelheid van 46,4 megabit per seconde (Mbps). Inmiddels is deze snelheid opgelopen tot 54,5 Mbps, een stijging van 17,5 procent. Bij KPN, Tele2 en Vodafone kwamen de internetsnelheden uit op respectievelijk 43,7 Mbps, 44,4 Mbps en 33,6 Mbps. Ook de latency kwamen bij T-Mobile als beste uit de bus: deze bedroeg 28,2 milliseconden. Dat betekent dat hier het 4G-netwerk het stabielst is en je de minste vertraging oploopt tijdens het surfen.

De gemiddelde internetsnelheid in ons land -het gemiddelde van alle vier providers tezamen- komt volgens de onderzoekers uit op 42,1 Mbps. Daarmee staat ons land wereldwijd op de tweede plek van snelste 4G-verbinding. Alleen Singapore overtreft ons: daar ligt de gemiddelde 4G-internetsnelheid op 44,3 Mbps.

Het is niet de eerste keer dat T-Mobile de eretitel krijgt voor het snelste en stabielste 4G-netwerk in Nederland. Vorig jaar september kwam de provider ook al als beste uit de test. Ook onderzoeksbureau P3, dat binnenkort waarschijnlijk met een nieuw rapport komt, was afgelopen jaar zeer lovend over de netwerken van onze providers, en dan met name over die van T-Mobile.

4 reacties

  1. dat van vodafone is, in vergelijking, dus om te janken? nog steeds ruim snel genoeg, maar daar mogen ze wel wat werk gaan verzetten willen ze klanten hebben.

  2. Tele2 heeft toch ook een eigen netwerk tegenwoordig? Dacht gelezen te hebben dat het ook 1 van de snelsten was. Alleen 4g en mensen met een oud abonnement kunnen terugvallen op 3g van T-mobile. Dacht ik….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *