Hierdoor hebben sommige iPhone 6s batterij problemen

Gelukkig ontploffen ze niet!
Gelukkig ontploffen ze niet!

Volgens Apple komen de batterijproblemen van de iPhone 6s door batterijen die te lang aan lucht zijn blootgesteld. Door de slechte batterij schakelen sommige iPhones zichzelf plotseling uit.

Op de Chinese website van Apple is te lezen dat er een aantal batterijen van de iPhone tussen september en oktober 2015 te lang is blootgesteld aan gecontroleerde lucht tijdens het productieproces. De batterijen zijn daarna in de telefoons gemonteerd. Het resultaat is een batterij die sneller kapot gaat dan normaal en zichzelf ineens uitschakelt.

Het bedrijf maakte ook zeer duidelijk dat het geen veiligheidsprobleem is. Waarschijnlijk omdat mensen de problemen zouden vergelijken met de Samsung Galaxy Note 7, die uit de productie is gehaald omdat de batterij onverwachts vlam kon vatten of explodeerde.

Verder liet Apple nog weten dat iPhones ontworpen zijn om automatisch uit te schakelen bij bepaalde situaties zodat de elektronica beschermd wordt tegen lage voltage.

Mensen met een iPhone 6s kunnen hun telefoon gratis laten maken via een speciaal ruilprogramma van Apple. Ook consumenten die de telefoon al hebben laten maken, krijgen hun geld terug. Op de website van Apple kun je het serie nummer van je telefoon checken, om te zien of je in aanmerking komt voor een gratis reparatie.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *