Zo wordt Google Maps nog beter

Alsof Google Maps al niet goed genoeg was
Ja, het kan nog beter!

Google Maps is stukken verbeterd dankzij een nieuwe satelliet genaamd World View 4 van bedrijf DigitalGlobe. Deze satelliet zorgt voor super scherpe foto’s van bijvoorbeeld straten. De eerste foto van de satelliet is gemaakt van 617 kilometer afstand vorige maand. Je kunt de details goed zien en dat is op z’n minst indrukwekkend te noemen.

Naast de World View 4 zijn er nog vier andere satellieten van DigitalGlobe in de ruimte. Elke satelliet zendt hoge resolutie foto’s naar een aantal klanten, waaronder kaartenmakers en milieu organisaties. De satelliet is in staat om elke dag afbeeldingen te verzamelen van 680.000 vierkante kilometer. Hierdoor kan het zestienjarige archief van DigitalGlobe snel geupdate en vergroot worden, net zoals Google Maps.

De World View 4 is op 11 november de ruimte ingegaan en werkt dus al een tijdje. Naast de foto’s van deze satelliet gebruikt Google Maps ook afbeeldingen van andere bronnen, maar de foto’s van de Globe View 4 zijn altijd nog het meest gedetailleerd.

[gv data=”S0EoFgel3qw”][/gv]

Met de nieuwe satelliet is het mogelijk om met scherpere afbeeldingen de wereld nog sneller te verkennen.

Overigens werkt Google Maps momenteel aan een vriendenfunctie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *