HMD Global lanceert eerste Nokia toestel met Android 7.0

Nokia 6 smartphone
Maar er zit een addertje onder het gras voor ons…

De spanning was vast en zeker erg hoog bij de nieuwe eigenaar van Nokia. HMD Global presenteerde namelijk vandaag al haar eerste Nokia-gelicenseerde smartphone, één week nadat Nokia zelf officieel vrij is uit de klauwen van Microsoft. Maar we hebben nu al wat te klagen over de nieuwe licentiehouder.

Op het eerste oog heeft HMD Global een mooie smartphone op de markt gebracht. Stijlvol design, 5,5 inch met full-hd-resolutie, Snapdragon 430-chipset met 4GB RAM, 64GB aan uitbreidbare opslagcapaciteit en het toestel draait uit de doos op het nieuwe Android Nougat.

Ook voor de camera’s hoef je het toestel niet te laten liggen, aangezien er een 16 megapixel-camera aan de voorkant zit en je selfies schiet dankzij de 8 megapixel-frontcamera.

Het probleem zit hem dan ook in de leverbaarheid. De Nokia 6 wordt een smartphone die exclusief te koop zal zijn in China. In een officieel statement meldt HMD dat het ‘de wensen en behoeftes van elke consument wil tegemoetkomen in de verschillende markten op de wereld’.

Eerlijk gezegd zien wij nog steeds niet wat er zo Chinees is aan deze Nokia-smartphone. Het toestel gaat later dit jaar exclusief in de verkoop in China voor omgerekend 233 euro. Wanneer HMD de Europese Nokia-smartphones voor het eerst toont, is nog niet bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *