Hobbyist filmt met een drone boven de Efteling [video]

Hobbyist 'drone-vlucht' boven de Efteling
Het zorgt voor spectaculaire beelden, maar mag het eigenlijk wel, filmen met je drone?

De ‘dronevlucht’ is inmiddels al meer dan 60.000 keer bekeken. Een bezoeker van de Efteling vliegt met een drone over het pretpark en filmt alle bekende attracties. Met een episch-klinkend Villa Volta-deuntje op de achtergrond is het eigenlijk een geweldige reclame voor de Efteling.

Inmiddels heeft het pretpark laten weten dat zij niet zo gecharmeerd zijn van de stunt. Toch nemen ze geen juridische stappen (gratis reclame is niet zo heel vervelend). Wie het zeker niet leuk gaan vinden zijn de mannen van de Luchtvaartpolitie. Zij hebben al eens eerder een hobbyist aangepakt die een woningbrand met zijn drone filmde. Het filmpje van de Efteling is echter op eigen terrein gefilmd en als de Efteling geen aangifte doet, zal het waarschijnlijk met een sisser aflopen.

De wet is vorig jaar aangescherpt en is nu vrij duidelijk over het gebruik van drones. Filmen boven openbare plekken waar veel mensen zijn mag niet. Ook mag je niet hoger dan 300 meter boven de grond of een object vliegen. Dit in verband met de luchtvaart. Uiteraard zijn gevallen waarbij vergunningen worden verleend uitzonderingen.

[gv data=”U2GwJXnDcC0″][/gv]

Nog geen reacties

  1. het bericht is nogal incompleet. De Efteling heeft gezegd dat ze het een mooie video vinden, maar zich zorgen maakte over hoe dicht de drone bij de Python kwam, ik kan mij best voorstellen dat als de drone om wat voor reden dan ook uit de lucht donderd of door een windvlaag opzij word geblazen terwijl er een karretje aan komt zetten met 80km/h je als achtbaan bezoeker niet blij bent als je een drone in je gezicht krijgt.
    Daarom willen ze graag dat als iemand dit wil doen ze eerst toestemming vragen bij het park.
    De 300 meter regel geld trouwens voor al het niet gecertificeerde vliegwerk.

  2. Wat een ontzettend slimme viralmarketing stunt van de Efteling: filmpje maken, online zetten en dan een boos persbericht er achteraan.

    Kom nou zeg, er vliegt een afstandsbestuurbaar quadcoptertje met camera (waarom dat ‘drone’ moet heten…) over en door je park en er is geen enkel personeelslid, danwel beveiliger, die het merkt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *