Hoe ‘aanpasbaar’ wordt de Motorola Moto X? [updated]

Motorola Moto X teaser
Eindelijk een officiële bevestiging van Motorola: je kan straks zelf je nieuwe Moto X telefoon ‘ontwerpen’. Wat bedoelen ze daar eigenlijk precies mee?

Al maanden wordt er gespeculeerd over de mysterieuze X Phone/Moto X van Motorola, maar concrete informatie was er eigenlijk niet. Dennis Woodside, CEO van Motorola, verklapte onlangs al dat de Moto X deze zomer -eindelijk- onthuld zou worden. De telefoon wordt ontwikkeld, ontworpen en geassembleerd in de VS.

In een grote advertentie die vandaag in diverse Amerikaanse kranten verschijnt lezen we: The first smartphone that you can design yourself.

Dat klinkt aan de ene kant heel aantrekkelijk, maar roept aan de andere kant eigenlijk meer vragen op dan antwoorden. Zou Motorola zoveel ophef maken over het feit dat klanten kunnen kiezen uit (veel) verschillende kleuren? Dat zou een enorme afknapper zijn.

Of gaan ze echt iets bijzonders doen? Zouden we deze telefoon misschien moeten vergelijken met een auto? Als je een Volkswagen Golf koopt heb je immers niet alleen de keus uit verschillende kleuren, maar ook een heleboel opties, verschillende motoren en zelfs verschillende carrosserievormen.

Als Motorola/Google zoiets weet te flikken dan zouden ze echt vernieuwend bezig zijn. Het op de markt brengen van maatwerk telefoons zal ongetwijfeld wel een enorme logistieke uitdaging zijn. Build to order is immers iets anders dan alleen maar klakkeloos exact dezelfde producten bouwen. (via: adage.com)

Waar hoop jij op? En waarom maken deze twee mensen de tekst “XI” met hun lichamen?

Motorola Moto X teaser advertentie

UPDATE 4-7Nieuwszender ABC weet te melden dat de aanpasbaarheid van de Moto X betrekking heeft op het kiezen van de kleur van de achterkant en de rand. Daarnaast zou je als klant een tekst op de achterkant kunnen laten graveren en gelijk je favoriete wallpaper erop laten zetten. Via onze Fransen vrienden van nowhereelse.fr zijn, naar het schijnt, alvast 4 van de 16 verschillende achterkantje uitgelekt.

Qua specs zou de Moto X beschikken over een 4.3-inch 720p scherm. Verder is er een 1.7 GHz dualcore-processor, 2GB RAM, 16GB of 32 GB aan opslagruimte, 10 megapixel camera aan de achterkant en een 2 megapixel camera aan de voorkant. De telefoon zou draaien op Android 4.2.2 Jelly Bean.

Motorola Moto X gelekte kleurtjes

Motorola Moto X, groene achterkant

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *