Hoe gaat de Bitcoin het weekend in?

bitcoin-weekend-love
Waarom is de keuze voor de juiste beurs belangrijk?

Het verschijnsel ‘weekend love’ is redelijk bekend in de cryptowereld. Het betekent dat de koersen in het weekend vaak beter presteren dan door de week. Ook deze week zien we weer dat de Bitcoin in aanloop naar het weekend positieve resultaten laat zien. Ook zien we dat de Altcoins nog wisselend(er) presteren, maar wel vooruit gaan ten opzichte van eerder deze week. Ik legde de live koersen om 21.10 uur vast.

koers-bitcoin-altcoins-23-8

Op basis van bovenstaande koersen is de prijs in dollars voor een Bitcoin $ 10.386,06 en voor Ethereum (ETH) $ 194,58. Beleggers op cryptobeurs Bitmax keken dan ook raar en zeer teleurgesteld op toen de koers van de Bitcoin op deze beurs ineens in elkaar stortte naar $ 8.500,- en de Ethereum zelfs voor $ 0,33 werd aangeboden. Hoe deze onwaarschijnlijke flash crash mogelijk is onderzoekt men nog. Het lijkt er echter op dat grote spelers gebruik hebben gemaakt van een gebrek aan liquiditeit (gebrek aan transacties) om de prijs met een recordklap te laten dalen en zo zeer goedkoop in te kunnen kopen. Op Twitter werd een en ander natuurlijk uitgebreid gedeeld.

Er zullen heel wat beleggers zijn geweest die plotseling verrast werden en helaas ook een aantal beleggers die door autobot-transacties of ongedekte opties waar ze hun portefeuille voor in onderpand gaven (margin trading) zeer onaangenaam verrast werden. Dit is overigens niet de eerste keer dat een beurs zo’n uitschieter noteert. Welke cryptobeurs men kiest is dus zeker belangrijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *