Hoe iPhone en Android jouw vakantie kunnen verknallen [video]

vliegtuig-tech-terugroepactie
Zowel Europa als Amerika nemen per direct maatregelen, dus wees gewaarschuwd.

Regelmatig brengen fabrikanten van smartphones, laptops en gadgets waarschuwingen uit over problemen met hun producten. Zij roepen dan op tot zogenoemde recalls. Je moet dan met jouw apparaat vaak terug naar de winkel. Daar bekijkt men of een (gratis) reparatie of vervanging van het toestel nodig is. Het blijkt al tijden dat lang niet iedereen gebruik maakt van zo’n recall. Mensen vertrouwen erop dat ‘het’ wel goed komt.

Wanneer het om problemen met batterijen van apparaten gaat is jouw oordeel niet meer genoeg. Zowel de Amerikaanse als Europese autoriteiten maken namelijk bekend dat jouw elektronica per direct niet meer aan boord van vliegtuigen wordt toegelaten als ze niet de vereiste recalls hebben ondergaan. Waarom de autoriteiten hier nu (pas) mee komen is onduidelijk. Er zijn namelijk al juridische mogelijkheden vanaf 2016 (Amerika) en 2017 (Europa). In Amerika is de maatregel eerder van kracht geweest, maar in Europa lijkt dit voor het eerst te zijn. Bovendien lijkt het aantal calamiteiten door slechte batterijen mee te vallen. Er is slechts één geval bekend waarin een vliegtuig van Southwest Airlines geëvacueerd werd omdat een kapotte batterij zoveel rook produceerde dat het vliegtuig vol stond.

Dit wil overigens niet zeggen dat gebrekkige batterijen onderschat moeten worden. In dit (iets oudere) filmpje legt men uit hoe batterijen kunnen ontbranden en hoe ingrijpend het gevolg kan zijn.

[gv data=”_Cd2WIxKRDk”][/gv]

Om te voorkomen dat je op de luchthaven onverwachts afscheid moet nemen van jouw digitale vriendjes kun je het beste ruim van tevoren bekijken of jouw Apple device, laptop, smartphone of ander apparaat opgeroepen is voor recall. Als dit zo is kun je het apparaat tijdig laten herstellen. Vraag in dat geval een kwitantie of herstelbewijs en neem dit mee naar de luchthaven.

Via: AppleInsider.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *