Hoe is het mogelijk dat de Bitcoin bedenker ‘Satoshi Nakamoto’ anoniem blijft?

Hoe is het mogelijk dat de Bitcoin bedenker ‘Satoshi Nakamoto’ anoniem blijft?

Hoe is het mogelijk dat de Bitcoin bedenker ‘Satoshi Nakamoto’ anoniem blijft?

In de digitale werkelijkheid van vandaag is het bijna onmogelijk om anoniem te blijven. De Bitcoin bedenker Satoshi Nakamoto krijgt het wel voor elkaar. Hoe dan?

Twaalf jaar gelden bracht de mysterieuze uitvinder het witboek van de digitale munt Bitcoin uit. Nou, we weten allemaal wel hoe dat verder verlopen is. De digitale munt is razend populair en de waarde is enorm gestegen. Sommige mensen claimen dan ook de bedenker te zijn en starten zelfs rechtszaken om dit te bewijzen. Feit is dat we nog steeds niet weten wie achter de naam Satoshi Nakamoto schuilt. Degene is de bedenker en uitvinder van de munt en inmiddels miljardair.

Wat we weten over de Bitcoin bedenker

Het draagt wel bij aan de crypto: de mysterieuze uitvinder. Echter, we weten bar weinig over de beste man. Of is het een vrouw? Voor het gemak gaan we maar uit een man, afgaande op zijn ‘naam’. Wat we wel weten van Satoshi is dat hij erin slaagde volledig anoniem te blijven, terwijl hij de whitepaper van het protocol uitbracht, het netwerk een vliegende start gaf en zelfs met ontwikkelaars omging. Geschat wordt dat hij 46 jaar oud is. Hij heeft een berg Bitcoins waar je jaloers op kan zijn, namelijk naar schatting 1 miljoen. Met een prijs van ongeveer 60k dollars is hij goed rijk!

Anoniem

Toch knap lastig om zo lang anoniem te blijven, maar het is Satoshi gelukt. Dit terwijl veel mensen erop uit zijn om zijn identiteit te openbaren. Satoshi gebruikte echter een VPN, anonieme domeinregistratie en anonieme e-mail. Hij gebruikt -natuurlijk- ook een pseudonieme Japanse achternaam genaamd ‘Satoshi Nakamoto’. Volgens Jamie Redman van Bitcoin.com werkte hij alleen maar met mensen die zijn privacy enorm respecteerden. De reden dat hij anoniem zou willen blijven is voor zijn eigen veiligheid. Niet omdat hij zo rijk is geworden, maar omdat het een technologie is dat het huidige monetaire systeem kan omzeilen.

Dood of in de gevangenis

Sinds 2011 is er niks meer van de Bitcoin– uitvinder vernomen. Toen stuurde hij nog een laatste e-mail. Veel mensen denken dat hij toen afscheid heeft genomen. Het kan goed zijn dat hij toen is overleden en dat verklaart waarom zijn anonimiteit zo lang kan duren. Andere mensen denken dat de bedenker de crimineel Paul Le Roux is. Die zit momenteel in een gevangenis.

We weten het dus niet! Dit terwijl de digitale munt steeds maar nieuwe records aantikt. En het einde is nog lang niet in zicht. Of we ooit te weten komen wie de bedenker is? De tijd zal het leren.

3 reacties

  1. komt omdat Satoshi Nakamoto niet een persoon is maar een organisatie (NSA is wel eens genoemd), waarschijnlijk met de reden om mensen over te halen om crypto te gaan gebruiken om vervolgens na een crash met een gecentraliseerde coin te komen van het IMF, anders krijg je mensen niet zo ver om van cash/bankrekening naar een systeem te gaan zoals een crypto.

    Mensen zijn te enthousiast over bitcoin (natuurlijk altijd degene die het goed hebben verkocht, of in hun bezit hebben),je zal nooit iemand enthousiast er over horen die er geen heeft, het is niets meer en minder dan een pump en dump scam, ja je kunt leuk geld verdienen als je bij de juisten mensen hoort, maar er moeten altijd verliezers zijn, en het is gewoon wat de gek er voor geeft.

    ga er niet vanuit dat bitcoin niet te hacken is, het gebruikt SHA-256. wat normaal wordt gebruikt om berichten via het internet encrypt te sturen, SHA-256 is uitgevonden door de NSA, en denk je nu daadwerkelijk dat ze willen dat burgers anoniem met elkaar kunnen communiceren, er zit gewoon een backdoor in., en buiten dat; mochten er betaalbare quantumcomputers op de markt komen dan heeft bitcoin of welke crypto dan ook een probleem

  2. Craig Steven Wright, claimt drager te zijn van de naam en bedenker van Satoshi Nakamoto. Craig is al feitelijk in het begin diep betrokken in Bitcoin en had hier in het begin ook een duidelijk toekomst beeld bij, welke aansluit bij het uitgebrachte White paper (beschrijving van de basis van Bitcoin, uitgebracht door Satoshi Nakamoto).

    Nu zou het vanuit mij gewaardeerd worden als hier door jullie ingedoken kan worden. Ik vraag me namelijk af waarom hij zoveel zou riskeren door publiekelijk naar buiten te brengen dat hij Satoshi Nakamoto is. Hij gaat graag rechtzaken aan om zijn onschuld te bewijzen of om mensen mee in zijn verhaal te krijgen. Het laatste punt lijkt mij persoonlijk erg onlogisch ivm. dat zonder het gebruik en claimen van de naam Satoshi Nakamoto hun token/product BSV groot hadden kunnen worden.

    Kortom, is in mijn ogen de naam Craig een gemis in dit artikel en hoop ik ernaast meer informatie over te ontvangen. Dit ook om niet op alleen eigen onderzoek te willen vertrouwen.

    • Als je op het eerste linkje klikt onder ‘claimen’ kom je bij Wright uit. Hij is namelijk een rechtszaak begonnen, waar wij eerder aandacht aan hebben besteed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *