Hoe kan je het scannen van je mail in Gmail stoppen?

Hoe kan je het scannen van je mail in Gmail stoppen?
Door een paar simpele stappen kan je ervoor zorgen dat Google je mails niet meer scant. Dit zorgt er dan ook voor dat advertenties niet meer op basis van interesses worden getoond.

In een onlangs verschenen update van de Google voorwaarden werd er een passage toegevoegd. Deze update is nu ook in het Nederlands verschenen.

Onze geautomatiseerde systemen analyseren uw inhoud (inclusief e-mails) om voor u relevante productfuncties te leveren, zoals aangepaste zoekresultaten, advertenties op maat en spam- en malwaredetectie. Deze analyse vindt plaats wanneer de inhoud wordt verzonden, ontvangen en opgeslagen.

Maar wat nou als ik dat helemaal niet wil? Via een paar simpele stappen kan je er voor zorgen dat Google je emails niet meer analyseert of simpelweg scant.

Via het ’tandwiel’ dat zich rechtsboven onder je usericon bevind kan je naar de instellingen gaan.

Vervolgens kom je in het tabblad terecht van algemeen. Hier moet je naar beneden scrollen totdat je bij de Belangrijkheidssignalen voor advertenties: terechtkomt. Via de link kom je bij de Advertentie-instellingen terecht.

Hier krijg je dan ook de keus om je af te melden voor op interesses gebaseerde advertenties op Google. Nu zou je geen reclames meer krijgen die specifiek gerelateerd zijn aan factoren zoals je interesses, leeftijd of geslacht.

2 reacties

  1. Toch wel één van de nuttiger posts, ga het zeker instellen. Wel benieuwd of google de metadata niet alsnog ergens voor gebruikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *