Hoe oud word jij geschat door deze tool van Microsoft?

How Old schat deze oma op 90
Je vraagt het jezelf ongetwijfeld weleens af: hoe oud schatten mensen mij? Maar wil je het antwoord echt weten?

Ja? Weet je het zeker? Mooi, want Microsoft heeft een website gemaakt waar op basis van een foto je leeftijd bepaald wordt. Je hoeft de foto slechts te uploaden en een muisklik later weet je hoe oud je volgens de slimme algoritmes van Microsoft bent. Stuur vooral veel foto’s in, want How Old leert je leeftijd beter inschatten naarmate de algoritmes meer foto’s hebben verwerkt.

Dat is ook wel nodig, want vooralsnog heeft How Old het nog niet altijd bij het rechte eind. Ik werd bijvoorbeeld 19 geschat, terwijl ik toch echt een paar jaar ouder ben. Dat lijkt echter niemand ervan te weerhouden de website te gebruiken. Microsoft wilde How Old namelijk testen onder een groep van vijftig gebruikers, maar al snel wist zo’n beetje de hele wereld van het bestaan van de website. Inmiddels hebben tienduizenden mensen al een foto laten beoordelen.

Nog geen reacties

  1. Ik varieer tussen de 14 en 46 met mijn 24 jaar. Een 21-jarige heb ik tussen de 13 en 55 geschat zien worden. Er is inderdaad ruimte voor verbetering. Ik snap alleen niet hoe hij het beter gaat leren, aangezien je nergens ingeeft wat juist is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *