Hoe Pokémon Go onze gezondheid tijdelijk beïnvloedde

Pokemon Go
Je zou de game bijna weer installeren.

Wellicht ben je al reeds gestopt met het spelen van Pokémon Go en was je totaal niet bewust van het feit hoe gezond het spelletje wel niet is. Een recent onderzoek, uitgevoerd door de universiteit van Harvard, toont aan wat voor effect de game heeft gehad op onze gezondheid op de korte termijn.

Spelers die de game hadden geïnstalleerd waren in de eerste week het fanatiekst. Volgens het onderzoek nam de gemiddelde speler 955 extra stappen per dag in vergelijking met niet-spelenden. De hype nam (helaas voor onze gezondheid) echter snel af en de gemiddelde Pokémon Go-speler had het na zes weken wel gezien. Uit het onderzoek blijkt dat na zes weken de bewegingsactiviteit van een Pokémon Go-speler niet anders is dan een niet-spelende.

De studie maakt ook duidelijk dat de game niet alleen maar positieve dingen met zich meebrengt op het gebied van gezondheid. Zo waren spelers over de hele wereld betrokken bij verkeersongelukken of liepen ze op een andere manier verwondingen op doordat ze constant naar hun scherm zaten te turen.

Voor het onderzoek werden 560 spelers gevolgd die door de weken heen level vijf of hoger hadden bereikt. Hun gedrag werd vergeleken met 600 mensen die de game niet hadden geïnstalleerd. Het onderzoek vond plaats in de Verenigde Staten. De deelnemers waren tussen de 18 en de 35 jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *