Hoe snel krijgen we opvouwbare laptopschermen?

Nog even wachten
We moeten nog even wachten, maar zitten we er wel op te wachten?

Nu de opvouwbare smartphone-hype daadwerkelijk is begonnen (en weer is uitgesteld), zullen allerlei fabrikanten in de tech-industrie zich afvragen hoe ze de techniek kunnen toepassen op hun product. Ook laptops zouden zomaar een opvouwbaar design kunnen krijgen. Hoe lang zou dat nog duren?

Of je het nu onzin vindt of niet, opvouwbare laptops (met een flexibel scherm dus, want alle laptops zijn uiteraard al opvouwbaar) komen eraan. Dat zegt Intel-topman Joshua Newman tegenover Nikkei. De reeds zwaar teleurgestelde chipfabrikant is aan het kijken naar toepassingen voor de technologie, al gaat het volgens hem nog wel eventjes duren voordat de volgende fase van die hype/ontwikkeling plaats gaat vinden.

“We zitten nog in een vroeg stadium op het moment en we proberen te achterhalen wat de mogelijkheden en beperkingen van de [opvouwbare] technologie zijn.” Het zou volgens Intel wel degelijk een toevoeging kunnen zijn voor de gebruikerservaring van de consument, maar het zal ten minste nog twee jaar duren voordat ook maar iemand met consumentenlaptops met een flexibel scherm komt.

Wat precies het praktische nut van een opvouwbare laptop is, moet nog blijken. Nu is het 2 keer zo groot maken van een smartphone-display in een pakketje zo groot als een normale smartphone natuurlijk een no-brainer, maar kunnen laptops ook op deze manier verrijkt worden?

Ik ben sceptisch over het nut van dergelijke technologie in een laptop, maar feit is dat bedrijven als Samsung en Lenovo al werken aan een laptop met flexibel scherm. We zullen daarentegen nog in elk geval tot 2021 moeten wachten voordat we een idee krijgen van hoe de ‘gimmick’ de gebruikerservaring kan verrijken.

Foto @Lenovo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *