Hoera! Nintendo Entertainment System 30 jaar jong

Nintendo Entertainment System
Het is vandaag exact 30 jaar geleden dat Nintendo in Japan één van de meest iconische spelcomputers ooit lanceerde. Want zeg nou zelf, wie is er niet opgegroeid met Super Mario of Duck Hunt?

De Nintendo Family Computer (Famicom), die op 15 juli 1983 in Japan werd gelanceerd, lijkt qua uiterlijk niet heel erg op de grijze box die later in de rest van de wereld op de markt kwam. De Famicom is onderhuids echter redelijk identiek aan de NES.

Het introduceren van de Famicom verliep niet geheel vlekkeloos, want al snel bleek dat er een fout in het moederbord zat. Na een terugroepactie en een versie met verbeterd moederbord waren al die problemen opgelost.

Nintendo Famicom

In de VS werd iets meer dan 2 jaar later, op 18 oktober 1985, de NES gelanceerd zoals wij die allemaal kennen. De officiële introductie in Europa vond echter pas plaats op 1 september 1986. Tot en met 1995 werden wereldwijd 61,91 miljoen exemplaren van NES/Famicom verkocht.

Even terugverlangen naar de tijd dat je genoeg had aan 8-bit en controllers nog niet ergonomisch waren? Dat kan met onderstaande tribute video:

[gv data=”EQ5KznkHIhw”][/gv]

Nog geen reacties

  1. Paar jaar geleden een refurbished variant gekocht en op marktplaats games scoren voor een prikkie. Vet shit alleen Duckhunt werkt niet op LCD/LED tv’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *