Hoera voor het internet! Ice Bucket Challenge harkt €1 miljoen binnen voor ALS Nederland

Opa Opstelten deed 'm ook
U wordt wellicht strontziek van alle Ice Bucket Challe-video’s in uw timeline, maar probeer in het achterhoofd te houden dat het écht wat oplevert.

Het begon in juli met beroemdheden die een emmer met ijswater over zich heen gooiden om aandacht te vragen voor spierziekte ALS. Daarna werd het een wereldwijde hype en werd het ook in Nederland een begrip. Niet zonder succes, want stichting ALS Nederland zegt sinds de hype al 1 miljoen euro te hebben ontvangen van donoren.

De meest bekeken Ice Bucket Challenge is nog steeds in handen van Microsoft-oprichter Bill Gates, met 12 miljoen views. Op de tweede en derde plek staan de video’s van Charlie Sheen en Robert Downey Jr, met respectievelijk 11,53 miljoen en 4,93 miljoen views.

Check ook: deze 11 techbazen deden de Ice Bucket Challenge.

2 reacties

  1. Ik ben even de naam kwijt, maar de ‘vergunning’ van de belastingdienst is ongeveer een jaar geleden ingetrokken volgens mij voor de ALS stichting. Als je op bdienst zoekt naar ‘valide’ goede doelen zie je dat ALS nederland niet meer in die categorie valt. weet niet of dit wat met de kwaliteit van de stichting te maken heeft…maar toch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *