Hoever gaat de Bitcoin nog onderuit?

bitcoin-verder-onderuit
Markt vecht om 200 miljard geïnvesteerd kapitaal te houden.

Sinds afgelopen dinsdag is de handel in Bitcoin en andere cryptomunten zwaar negatief. Ook het weekend verliep in mineur en inmiddels is de Bitcoin onder de psychologische grens van $ 8.000,- gedoken. In de live koersen, die ik vandaag om 10.20 uur vastlegde zien we ook dat de nieuwe week geen positiviteit brengt. Zowel de Bitcoin als de top 5 Altcoins gaan verder onderuit, zoals je in dit overzicht kunt zien.

Bitcoin-top-5-altkoersen-verder-onderuit-30-9.

In dollars bedraagt de koers van de Bitcoin nu $ 7.905,86.

Inmiddels is de marktkapitalisatie ook zwaar aan het dalen. Hier ligt, na de $ 8.000,- voor de Bitcoin een andere psychologische grens op de loer. Het totaal geïnvesteerd vermogen komt namelijk gevaarlijk dicht in de buurt van de $ 200 miljard en dook daar in het weekend al diverse malen onder, zoals je in onderstaande grafiek van Tradingview kunt zien.

marktkapitalisatie-bitcoin-altcoins-daalt

Vraag is natuurlijk of er herstel voor de Bitcoin te verwachten is. Helaas zijn de analisten niet positief. De koers van de Bitcoin lijkt op basis van technische waarderingen te hoog. Waar eerder rekening gehouden werd met een koersval naar $ 7.500,- voorziet men nu meer problemen. Er zijn geen indicaties op positieve gebeurtenissen die het herstel van de koers op korte termijn kunnen inzetten. Daarentegen leert een blik in de orderboeken dat er pas veel koop-orders liggen op een koers tussen $ 6.300,- en $ 6.600,-. Hierbij geldt wel dat die kooporders (nog) niet bindend zijn. Een verdere koersdaling is dus niet uit te sluiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *