Honda’s robot Asimo heeft een grote update gekregen


Honda is al jaren bezig met de ontwikkeling van zijn robot, Asimo. Met deze nieuwe update krijgt hij steeds meer menselijker trekjes.

Tijdens een Amerikaanse televisie show presenteerde Honda de nieuwe updates. Asimo heeft een betere handvaardigheid gekregen waardoor hij nu in het Japans en Engels gebarentaal kan ‘spreken’. Daarnaast kan hij harder rennen dan zijn voorganger en loopt hij nog soepeler een trap op. De overgang van rennen naar wandelen is ook soepeler geworden. Honda heeft hem zelfs geleerd om op één been te kunnen staan.

De nieuwste versie van Asimo is 130cm hoog en weegt ongeveer 50kg. Hij is gemaakt van een magnesiumlegering met een plastic uiterlijk. De aandrijving gebeurt door middel van een oplaadbare lithium-ion batterij. Met deze batterij kan Asimo bijna 40 minuten bewegen.

Zijn enige limiterende factor lijkt mij dan ook de batterij. Ik hoop dan ook dat NASA snel een alternatief weet te vinden. Misschien kan Asimo daar dan weer van profiteren.

[lg_folder folder=”Honda_Asimo_robot/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

2 reacties

  1. Deze nieuwe maatschappij heeft behoefte aan een nieuw soort batterij. Hopelijk is er binnenkort een ander alternatief voor deze “fossiele batterijen” Jammer genoeg moeten we het tot die tijd doen met deze zware en onpraktische accu’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *