Hovertrax is cool: Segway meets waveboard

Hovertrax
Maak kennis met de Hovertrax, een zelf-balancerend “plankje” op twee elektrisch aangedreven wieltjes. Feitelijk is het een soort kruising tussen een Segway en een waveboard.

Via Kickstarter proberen de bedenkers van dit compacte vervoersmiddel minstens 40.000 dollar te verzamelen om de Hovertrax op de markt te brengen. Op moment van schrijven is echter al meer dan 55.000 dollar opgehaald, dus dat zit wel goed.

De besturing van de slechts 4 kilo zware Hovertrax reageert op de stand van je voeten. Onafhankelijk van elkaar stuur je met je voeten vooruit, achteruit, naar links of naar rechts. Het opladen van de accu duurt een uurtje waarna je maximaal 6,5 kilometer kunt afleggen met een snelheid tot 10 km/u. Omgerekend betekent dit dus dat je maximaal 40 minuten op een volle accu kunt rijden, wat in de praktijk naar verwachting dan eerder een half uurtje zal zijn. De energie die vrijkomt tijdens het remmen gaat niet verloren, maar wordt weer opgeslagen zoals we dat kennen van elektrische en hybride auto’s.

De Hovertrax kan zowel binnen als buiten worden gebruikt door personen vanaf 5 jaar die niet zwaarder zijn dan 102 kg. Of je er in Nederland zomaar de openbare weg mee op mag, dat is de vraag. Voor onder andere elektrische stepjes en de Segway is dit immers aan regels gebonden. Hoeveel het ding moet gaan kosten is nog niet bekend.

[gv data=”fu2RH_nsVE0″][/gv]

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *