How to: geef je Android apparaat een beetje KitKat

Google Experience Launcher KitKat
Voordat Google Android 4.4 KitKat officieel onthulde deed het gerucht de ronde dat de zogenaamde launcher ook beschikbaar zou komen voor oudere Android telefoons en tablets. Op die manier kan je toch de Google Experience ervaren. Nu KitKat is onthuld kan je zelf aan de slag om dit voor elkaar te krijgen.

Bepaalde fanboys hebben de benodigde software uit Android 4.4 gehaald en beschikbaar gesteld, nog voordat Google deze via de Play Store heeft verspreid. Mocht je dus een beetje handig zijn en graag de launcher van Android 4.4 op je telefoon of tablet willen hebben, dan is dat nu mogelijk.

Op welke oudere versies van Android de Google Experience launcher werkt is nog niet helemaal duidelijk, maar op Jelly Bean (4.1 en hoger) lijkt het in elk geval te werken. Omdat dit momenteel nog een beetje een workaround is zal het allemaal nog niet helemaal vlekkeloos werken, dus begin er alleen aan als je weet wat je doet.

De benodigde software en instructies kan je hier vinden. Andere vernieuwde apps, zoals Hangouts, Camera en Gallery kan je daar vinden. We horen graag of het gelukt is en of het werkt!

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *