How-to: ‘geheime’ YouTube nachtmodus activeren

YouTube nachtmodus
Een broodnodige feature voor je vermoeide ogen ’s avonds.

Steeds meer sites en applicaties worden voorzien van een speciale nachtmodus. In deze modus krijgen je ogen meer rust, aangezien de vaak felle (achtergrond)kleuren plaats maken voor een donkere teint. Een Reddit-gebruiker ontdekte dat, hoewel hij goed verstopt zit, zelfs YouTube een nachtmodus heeft.

Gelukkig heeft deze gebruiker al het moeilijke werk al voor ons gedaan, waardoor het nu slechts een piece of cake is. Allereerst moet je er zeker van zijn dat je de een recente versie van Google Chrome (versie 57 of hoger) gebruikt. Open vervolgens het Developer Window door Ctrl + Shift + I op Windows, of Option + Command + I op je Mac.

Als het goed verschijnt er rechts van je een speciaal venster. Druk bovenin op het kopje ‘console’ en plaats er de volgende tekst in: document.cookie=”VISITOR_INFO1_LIVE=fPQ4jCL6EiE” en druk op enter. Sluit nu de speciale tab en ververs de webpagina. Naast een aangepast uiterlijk in het bekende ‘witte’ YouTube heb je nu rechtsboven de mogelijkheid om via je accountlogo of de drie verticale stipjes de nachtmodus aan te zetten.

De feature is nog niet officieel aangekondigd, maar het lijkt onderdeel te zijn van enkele veranderingen die YouTube wil doorvoeren in haar webdesign. Hopelijk is de nachtmodus een blijvertje.

2 reacties

  1. werkt hier niet…
    krijg volgende foutmelding onder hetgeen je moet plakken

    document.cookie=”VISITOR_INFO1_LIVE=fPQ4jCL6EiE”
    VM780:1 Uncaught SyntaxError: Invalid or unexpected token

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *