How-to: iPhone verbinden met Mac zonder kabel of internet

AirmountEen nieuw programma maakt korte metten met de huidige alternatieven.

Via Apple’s Airdrop is het mogelijk om via het internet je iPhone of iPad te connecten met je Mac. Maar zoals gezegd is hier een internetverbinding voor nodig. Wie hier niet over beschikt kan altijd nog gebruik maken van de traditionele Lightning-kabel. Maar ook dit is anno 2016 niet ideaal.

Maak kennis met Airmount. Dit is een nieuw programma voor op de Mac dat een iOS-apparaat in verbinding stelt met een Mac zonder tussenkomst van een kabel of internet. Je installeert Airmount op de Mac en de app-variant van het programma op je iOS-apparaat. Vervolgens communiceren de twee programma’s onderling.

Nu je iPhone of iPad via Airmount verbonden is met je Mac kun je beginnen met bestanden uitwisselen. Het concept is heel simpel, maar de oorspronkelijke manieren van Apple zijn vooralsnog omslachtig en vervelend en dus is Airmount een prettige uitkomst. Nu heb je direct toegang tot bijvoorbeeld je foto’s en video’s en kun je deze snel bekijken, wissen of op je Mac zetten. Airmount is gratis te downloaden voor iOS en macOS.

[gv data=”bv1tcBZao3w”][/gv]

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *