How to: je chromecast bedienen met je afstandsbediening

Chromecast-afstandsbediening
Een nieuwe update voor ieders favoriete HDMI-dongel laat hem vanaf nu bestuurd worden door de afstandsbedieningen van veel verschillende tv’s. Zo werkt het.

Een film of tv-serie afspelen met je smartphone als remote ging altijd al prima, maar als je toch liever je vertrouwde afstandsbediening pakt om de Chromecast te besturen kan dat nu ook.

Geavanceerde opties hoef je overigens niet te verwachten, je kunt er enkel mee pauzeren en afspelen, al heb je veel meer vaak ook niet nodig. Bovendien is even op pauze drukken op je afstandsbediening vaak sneller dan het ontgrendelen van je smartphone.

Update
Nadat je de update geïnstalleerd hebt, maakt de dongel gebruik van het hdmi-cec protocol om tv-signalen te ontvangen. Dit maakt het mogelijk om je afstandsbediening in te zetten om je Chromecast te bedienen. De kans is aanwezig dat dit meteen werkt, al zul je in sommige gevallen dit protocol handmatig aan moeten zetten.

In de meeste gevallen komt dit neer op het doorspitten van het instellingenmenu, op zoek naar een menu dat CEC of ‘Enable Cec’ heet. Mocht je er moeite mee hebben, neem dan eens een kijkje op deze website.

Eén reactie

  1. Dat is een mooie update, ik heb nog met regelmaat dat 3rd party apps zoals Plex en Netflix de verbinding kwijt raken en dat de bediening niet meer werkt. Nu alleen nog even knutselen om het met een logitech harmony en een losse AV receiver werkend te krijgen. Maar dat moet ook wel te doen zijn lijkt me.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *