How-to: overleven met een 16 GB iPhone

How-to: overleven met een 16 GB iPhoneMet de aankondiging van de nieuwe iPhone SE had je misschien wel gedacht dat het 16GB model eruit zou gaan, maar niets bleek minder waar.

Er zijn blijkbaar nog genoeg gebruikers die kiezen voor het instapmodel van 16GB, maar hoe zorg je er voor dat je genoeg ruimte overhoudt om het toestel normaal te kunnen gebruiken? The Verge somde een aantal nuttige tips op in de onderstaande video.

Muziek neemt natuurlijk veel ruimte in, dus de eerste stap is om al je muziek van je telefoon te gooien en over te gaan op Spotify (tenzij je een Apple Music-gebruiker bent). Ook foto’s zijn vaak een grote boosdoener. Vergeet daarom vooral niet om Google Photos op je telefoon te zetten. Deze app maakt automatisch back-ups van al je foto’s en bewaart ze vervolgens voor je op Google Drive.

Meer tips vind je in de onderstaande video.

[gv data=”ESR9TgauXUI”][/gv]

9 reacties

 1. Het is heel makelijk om te leven met een 16 gb idevice. Ik heb nog 2 gb over en ik gebruik de helft vam de apps niet eens en alle foto’s zet ik op de pc.

 2. 16 gb is compleet uit de tijd met alsmaar groter wordende bestanden. We zouden ondertussen al op de terabytes in telefoons moeten zitten maar nee hoor, nog steeds is 16 gb gangbaar.

 3. Iphone 6 16gb: 4,5 duizend fotos (deels in icloud dat wel) en een volle bladzijde aan apps. Nog geen melding gekregen datie vol zit, 16 gb voldoet prima voor mij

  • @brabander: hier ook. Ik heb meer als genoeg aan m’n 16GB Aifoon 5. Ik heb er een enorme berg foto’s inzitten en de foon zit pas voor 3/4 vol. Voller wordt ie ook echt niet want…

   …het it comes…

   …wait for it…

   …ik ruim af en toe op! Ja echt. Het bestaat.
   Ik kopieer en/of verplaats foto’s en video’s af en toe naar m’n PC en op deze manier heb ik altijd plek zat.

   Het is allemaal niet zo moeilijk.

  • @dotternetta: krijg jij regelmatig security updates? Kan jij super eenvoudig de *complete inhoud* van je foon op elke andere Android foon overzetten? Nee he. Slechts gedeeltes (als je geluk hebt). En je moet er een beetje voor kunnen knutselen.
   Er zijn wagonladingen te noemen waar Apple hardware en software een betere en eenvoudigere totaaloplossing is.

   Android komt niet in de buurt van Apple’s oplossing. Een Aifoon kost geld maar je krijgt er ook veel voor terug.

   Ik ben geen Apple fanboy. Ik ben slechts iemand met gezond boerenverstand die “alle waar naar zijn geld” begrijpt.

   Ik zal nooit een Android gebruiker afzeiken. Slaat nergens op.
   Andersom daarentegen is helaas schering en inslag. Iets met “cognitieve dissonantie”… (zoek maar op…)

 4. Waar ik mij vooral aan stoor als je wél meer dan genoeg ruimte hebt, is dat iCloud Photos dan gewoon je hele telefoon vol laat lopen met uit de cloud gedownloadde foto’s. Ik zou graag een GB limit kunnen instellen.

 5. Bij mij maakt whatsapp geen reservekopie meer ,wegens een tekort aan ruimte.
  Die schamele 5 gb op de iCloud werkt ook niet mee, maar ik verd0m het om extra opslag te kopen bij die bloedzuigers. Daarom idd Googlefoto’s en Onedrive geïnstalleerd .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *