How-to: Zo wis je alle data van je iPhone

Deze kun je nog verkopen voor 35 euro
Interesse om je iPhone te verkopen? Lees dan verder.

Een iPhone is een smartphone die redelijk veel waard blijft en daarom staat Marktplaats ook vol met advertenties van tweedehands iPhones.

Maar hoe verwijder je nou echt alles van je iPhone, zodat ook kwaadwillenden er niet bij kunnen?

Apple biedt gelukkig zelf een prima manier aan voor het verwijderen van data.

Schakel eerst Find my iPhone uit, want anders kan de koper het toestel alleen activeren met jouw inloggegeven. Dit doe je door naar Instellingen -> iCloud – Zoek mijn Iphone te gaan en het uit te zetten.

Ga daarna naar Instellingen -> Algemeen -> Stel opnieuw in en druk op Wis alle inhoud en instellingen. Je toetst je toegangscode in en optioneel is je Apple ID. Je iPhone zal nu opnieuw worden opgestart en alle inhoud van het toestel is verwijderd.

Maar dan ben je er nog niet. De data is nog niet helemaal weg. Je kan je telefoon nog herstellen met de juiste software en dat is niet de bedoeling als je hem verkoopt.

Een voorbeeld van software die er echt voor zorgt dat er niets meer op de iPhone staat is iOs Full Data Eraser. Deze software is beschikbaar voor Windows en MacOS.

Download deze software. Kies voor de levenslange licentie van €29.99 als je van plan bent vaker een iPhone te gebruiken, kies anders voor de gratis versie.

Sluit na de download je iPhone aan en klik op Volledige Data Verwijderaar. Klik nu op wissen om gegevens definitief te verwijderen. Het is echt definitief, dus denk er eventjes over na. Daarna kun je veilig je iPhone (of iPad) verkopen. Mocht je nog een iPod Classic hebben, dan kun je die voor een hoog bedrag verkopen.

Overigens kan deze software nog meer dan alleen maar data verwijderen. Je kan je systeem herstellen en back-ups maken.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *