HTC Desire 510: strakke midrange telefoon met 4G

HTC Desire 510
HTC komt met een telefoon op de markt voor mensen die geen zin hebben om ruim 600 euro voor een topmodel te betalen, maar wel een snappy toestel willen met een strak design. De Taiwanezen zeggen het met de Desire 510 gerealiseerd te hebben.

De HTC Desire 510 is een 4,7-inch telefoon met 4G-connectiviteit aan boord, en een design -van kunststof- dat stevig leunt op het vlaggenschip van het merk, de One (M8). Dit alles voor een bescheiden prijsje. Hoe bescheiden? Dat heeft HTC nog niet met ons gedeeld. Wat we wel weten is dat het scherm een resolutie van 854 bij 480 pixels heeft, waarmee de Desire 510 uitkomt op een pixeldichtheid van 208 ppi. De Desire 510, die tussen de Desire 610 en de Desire 500 valt, wordt aangedreven door een Snapdragon 410-processor die zijn werk op een kloksnelheid van 1,2 GHz doet, ondersteund door 1 GB aan werkgeheugen.

De camera in de achterkant heeft een 5 megapixel sensor. De selfiecam in de linker bovenhoek moet het doen met VGA-kwaliteit. Een accu met 2.100mAh zorgt voor de stroomvoorziening. HTC zorgt ervoor dat de Desire 510 wordt geleverd met Android 4.4 Kitkat, waarover de eigen Sense 6 softwarelaag is gelegd.

De telefoon wordt in het grijs en wit geleverd. De Nederlandse verkoopstart is, evenals de prijs, nog niet bekend. We zijn benieuwd of ze hem in de buurt van de Moto G (rond de €160) weten te krijgen, dan hebben ze een verkoopknaller in handen.

HTC Desire 510

3 reacties

  1. Dit ding is de term midrange niet waard met deze specs. Low-end specs waarbij behalve de 4G functionaliteit alleen de 1 Gb ram geheugen enigszins in het voordeel is. Elke euro méér dan een retail prijs van 100 euro is er een te veel betaald.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *