HTC en Samsung gaan meer goedkopere smartphones maken

HTC Samsung goedkope smartphones
Hierdoor hopen beide smartphonefabrikanten meer exemplaren te gaan verkopen. De high-end markt zou namelijk verzadigd zijn.

HTC wil van zijn financiële problemen af en gaat zich daarom focussen op een bredere doelgroep. Dit willen ze gaan realiseren door meer budget-modellen uit te brengen. Daardoor zou de winstgevendheid van de Taiwanese fabrikant omhoog gaan, zo meldt de financiële topman. Daarnaast is het bedrijf ook genoodzaakt om zijn kosten te verlagen komend kwartaal. HTC zal voornamelijk de goedkopere Desire-lijn willen uitbreiden.

Ook een woordvoerder van Samsung gaf tegenover ETNews aan dat het bedrijf zich meer gaat richten op midrange- en budget-smartphones. Hierdoor zou de electronicafabrikant in 2014 maar liefst 360 miljoen telefoons willen verkopen, 70 miljoen toestellen meer dan de verwachting van dit jaar. Volgens Samsung zou de high-end markt verzadigd zijn. Afgelopen jaar bracht Samsung nog de high-end-toestellen Galaxy S4 en Galaxy Note 3 uit.

Google lijkt zich te kunnen vinden in de mening van beide producenten. Het nieuwe Android-besturingssysteem, Android 4.4 KitKat, zou zich ook vooral op de goedkopere toestellen gaan richten. Het einde van het high-end tijdperk lijkt in zicht?

4 reacties

  1. Ik snap niet dat HTC zich meer focusts op WP8. Android is verzagdigd en word gedomineerd door samsung terwijl er op WP8 gebied best wat conccurentie gebruikt kan worden. Bovendien is HTC al jarenlang partner van microsoft vanaf het windows mobile begin. Er is na de HTC 8XT niet eens een nieuw toestel aangekondigd!!

  2. Logisch dat de high end markt verzadigd is door de HTC One of LG G2 of Samsung Galaxy toestellen want een iphone is zelfs slechts mid-range voor high-end prijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *