HTC is evenveel waard als er cash in de kluis zit

HTC Probleem
We schreven al eerder over de problemen bij HTC. Inmiddels is het bedrijf op de beurs bijna niets meer waard.

Vandaag ging het aandeel opnieuw flink de min in. Voor 58 Taiwanese dollar heb je al een aandeel, dat is 8% goedkoper dan op vrijdagmiddag. In totaal is het bedrijf nog 1,4 miljard dollar waard. Dat is 48 miljard Taiwanese dollar, en eind juni had HTC nog 47,2 miljard in contanten. Volgens analist Calving Huang van Sinopac is de cash het enige waardevolle bezit: het merk zelf zou geen waarde meer hebben en op andere bezittingen zullen nog afschrijvingen volgen.

De afgelopen jaren storten de verkopen in elkaar en in het derde kwartaal wordt opnieuw dik verlies verwacht. Volgens Bloomberg zal het nog tot 2018 duren voor het bedrijf weer winst maakt. De strategie die HTC tot die tijd volgt bestaat uit bezuinigen en investeren in nieuwe producten. Zo wordt in samenwerking met gamebedrijf een Virtual Reality-bril gemaakt, Valve genaamd, en komen er goedkopere modellen smartphones dan degenen die het bedrijf momenteel verkoopt.

8 reacties

  1. Zo snel kan het gaan.. 5 a 6 jaar geleden waren dit de grootste telefoonfabrikanten: Blackberry (RIM), Nokia, HTC en Apple. Alleen die laatste is nog een belangrijke speler, de rest is niks meer.

  2. Heb niet al te goede ervaringen met HTC, topmodel is meestal niet erg veel als je voor een klein prijsverschil ook een Samsung of Apple topmodel hebt.

    Mijn broertje heeft een One Mini (M7) en die is gaaf zeg, voor de helft van de prijs veel componenten van de One M7 inclusief die geweldige speakers en camera.

    HTC is geweldig in geluid, beeld en opname, maar in een gebruikstelefoon, niet echt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *