HTC One M8 is officieel, kost €699

HTC One M8 is officieel, kost €699
HTC heeft de opvolger van de One geïntroduceerd. Zijn naam: de HTC One (M8).

De nieuwe HTC One M8 heeft een 5-inch display, daarmee groeit de telefoon 0,3 inch ten opzichte van zijn voorganger. De resolutie is gelijk gebleven, namelijk 1920 bij 1080 pixels. HTC heeft gekozen voor de nieuwste processor van Qualcomm, de Snapdragon 801 die ook in de Samsung Galaxy S5 zit. Deze doet zijn werk bij een kloksnelheid van 2,3 GHz en wordt ondersteund door 2 GB aan werkgeheugen. Het grafische werk wordt gedaan door een GPU van Adreno, de 330.

Het design

Het formaat van de aluminium behuizing is een fractie groter geworden ten opzichte van de vorige HTC One. Wat meteen opvalt is dat de rondingen zijn toegenomen. De telefoon is 9,35 millimeter dik en weegt 160 gram. De dubbele speakers aan de voorkant zijn, zoals we op de lekfoto’s al konden zien, gebleven. Iets waarmee HTC bij de vorige One veel om werd geprezen, want die telefoon produceerde een heerlijke bak geluid voor een… telefoon. Voor de One M8 werd een nieuwe operationele versterker gebruikt en HTC belooft een geluid dat 25% harder is.

Het vlaggenschip van HTC draait op Android 4.4.2 KitKat, waarover HTC’s eigen softwarelaag Sense 6.0. is gelegd. Sense 6.0 voegt met Blinkfeed allerlei informatiebronnen zoals Flipboard, Twitter en allerhande RSS-feeds samen om ze op een visueel aantrekkelijke manier te presenteren. HTC heeft ook een nieuwe feature aan het scherm toegevoegd: door er twee keer op te tikken wordt het scherm geactiveerd, net als bij de LG G2. Auto Answer zorgt ervoor dat je, zonder het scherm aan te raken, een telefoontje kunt beantwoorden door het toestel simpelweg naar je oor te brengen.

Dubbele camera

Wat aan de achterkant meteen opvalt is de dubbele camera. Op de oude vertrouwde plek zit nog steeds 4,1-megapixelcamera met UltraPixel-technologie. Deze pixels slaan meer licht op dan reguliere pixels, waardoor het totale aantal laag kon blijven. De tweede camera heeft een 2 megapixelsensor en zorgt ervoor dat foto’s achteraf op verschillende posities scherp kunnen worden gesteld en meer diepte te creëren. Aan de voorkant van de telefoon is een reguliere camera geplaatst, met een 5 megapixel sensor. Ook beschikt de telefoon over een aparte Selfie-modus.

Plek voor je MicroSD-kaart

Het ontbreken van een MicroSD-slot in de vorige One (M7) werd door velen als een gemis gezien. Bij de nieuwe One is gehoor gegeven aan deze wens, je kunt er nu kaarten met een opslagcapaciteit tot 128 GB in steken.

De HTC One M8 gaat 699 euro kosten. Begin april ligt de telefoon in de winkel. En over die weinig inspirerende naam: de telefoon heet HTC One M8 totdat de One M7 niet meer wordt verkocht. Daarna heet ‘ie gewoon weer HTC One.

[gv data=”y1GdENVb5pg”][/gv]

[lg_folder folder=”HTC/One_M8_2014/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

16 reacties

 1. Jammer dat we deze keer alles al van tevoren wisten.
  Camera schijnt trouwens behoorlijk tegen te vallen (aldus The Verge). Verder toch wel weer een prachtige telefoon, behalve dan die enorme zwarte balk voor alleen het logo…

  • @Laue: Heb je recent Android gebruikt? Van veel mensen hoor ik namelijk dat ze Android helemaal niks vinden, maar die mensen hebben het voor het laatst gebruikt toen het nog op versie 2.3 zat of zo.

   Met 4.0 heeft Android een gigantische stap gemaakt en sindsdien is het alleen maar beter geworden.

   Als jij recent Android gebruikt hebt, dan zeg ik al niks meer. Dan vind jij iOS of Windows Phone (of wat dan ook) gewoon fijner werken. 😛

   • @sirmustang: het draait misschien niet allemaal om de OS?
    Ik kan op mijn werk ook kiezen voor BYOD (bring your own device) maar het bedrijf ondersteunt alleen iOS of Windows.
    Voor mij geen keuze dus, want ik haat Windows op een mobiel.

   • @sirmustang: Ik heb 5-6 jaar android gebruikt. Ben er mee gestopt net voor de release van jelly bean. Ik had er tabak van dat word/excel documenten niet compatibel zijn in google docs, android vol bloatware en andere meuk zat. Windows Phone was echt een verademing en tegenwoordig heeft MS goede deals op het gebied van office(365), win8 voor 3 tientjes, super productieve tablets (surface line up, etc. etc,

    Moet toegeven dat Microsoft producten voor 3-4 jaar terug gewoon erg log, duur en traag waren.

    • @Laue: Met tablets vind ik Windows ook echt superieur. Maar op een smartphone houd ik het gewoon bij Android. Hoewel ik WP ook een prachtig os vind, ben ik gewoon vertrouwder met Android. Ook houd ik van de aanpasbaarheid van het os.

     Maar Word en Excel bestanden kan je wel openen in apps zoals Quickoffice of Kingsoft office. Maar de integratie in WP zou inderdaad wel een stuk beter zijn (omdat Microsoft).

 2. GIVE. WANT. NOW.
  Echt een sexy toestel, spijtig dat hij nog groter is geworden. Neemt niet weg dat ik hem heel graag wil. Die prijs van €699, is dat voor de 16GB of de 32GB-versie?

 3. Heb de M7 gekocht bij de introductie. Zeker een mooi toestel maar toch…verlang ik af en toe terug naar de iPhone.

  Wel fijn dat de vormfactor en dergelijke redelijk hetzelfde is gebleven waardoor het vorige model niet meteen hopeloos verouderd is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *