HTC One (M8) teardown: lastig te repareren [video]

HTC One (M8) teardown
Gisteren onthulde HTC eindelijk de langverwachte opvolger van de One (M7). En net als zijn voorganger beschikt de nieuwe HTC One (M8) ook over een uit één stuk aluminium gemaakt body. Is dat wederom een obstakel bij een eventuele reparatie?

De professionele slopers van iFixit zijn zo vriendelijk geweest om een gloednieuwe HTC One op deskundige wijze te demonteren. Daarbij kwamen ze er achter dat de tweede generatie One iets gemakkelijker te openen is en dat de behuizing niet beschadigd hoeft te worden, zoals bij de eerste generatie het geval was.

Toch scoort de nieuwe HTC One niet heel veel beter dan zijn voorganger. De HTC One die werd gelanceerd in 2013 kreeg van iFixit de allerlaagste score ooit (1 uit 10) en de nieuwe HTC One komt tot een score van 2 uit 10.

Met name het feit dat de hele telefoon uit elkaar gehaald moet worden om het scherm te vervangen is een groot nadeel. Schermen sneuvelen nou eenmaal vaak het eerst en zouden dus relatief gemakkelijk te vervangen moeten zijn.

Hoe je een gloednieuwe HTC One uit elkaar haalt kan je zien in onderstaande video van iFixit.

[gv data=”YP0glVbQfWQ”][/gv]

[lg_folder folder=”HTC/One_M8_2014/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Eén reactie

  1. Vind het wel lekker hoor, toch niet mijn probleem. Daarvoor is hij verzekert! Mijnes word wild gebruikt (m7) maar nog geen problemen. De alu behuizing is wel aardig beschadigd maar das nie erg. Daar is hij immers voor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *