HTC One M9: dit is hem!

HTC One M9
Zojuist officieel onthuld: de opvolger van de HTC One M8.

Het nieuwe vlaggenschip van HTC is in de afgelopen weken al diverse malen hier voorbij gekomen, want er lekten weer ouderwets veel info, foto’s en zelfs video’s uit. In Barcelona is de nieuwe HTC One M9 nu eindelijk officieel uit de doeken gedaan op het Mobile World Congress, dus zonder er verder omheen te draaien: dit is ‘m en dit kan ‘ie.

5 inch

De HTC One M9 heeft een 5-inch IPS-display met een resolutie van 1920 x 1080 pixels, gelijk aan zijn voorganger. Hij draait op de 64-bit Snapdragon 810-chip van Qualcomm, bijgestaan door 3GB aan werkgeheugen en een Adreno 430-gpu. De accucapaciteit bedraagt 2800 mAh. De iconische BoomSound-frontspeakers aan de voorzijde zijn verbeterd, en ondersteunen nu Dolby Surround. De One M9 is verder geschikt voor 4G, bluetooth 4.1, nfc en Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac

Alles van aluminium

De telefoon is opgetrokken uit geanodiseerd aluminium, dat beter bestand moet zijn tegen krassen dan zijn voorganger. De uiterlijke gelijkenissen met zijn voorganger zijn groot, maar aan de achterkant zit een belangrijk verschil: de nieuwe camera. Waar de M8 nog een alom bekritiseerde UltraPixel-camera had, is bij de M9 gekozen voor een reguliere 20 megapixel-exemplaar. De UltraPixel-camera is overigens niet helemaal verdwenen, HTC heeft hem simpelweg naar de voorkant verplaatst, voor het betere selfiewerk.

Sense 7.0

De HTC One M9 wordt geleverd met Android 5.0, waarover de Taiwanezen versie 7.0 van hun Sense-softwarelaag hebben gelegd. De skin is intuïtiever geworden en kan op basis van je locatie apps weergeven die op dat moment handig zijn.

De HTC One M9 komt in een drietal kleuren: zilver, donkergrijs en goud. De telefoon gaat vanaf eind maart in de verkoop. Zodra we een prijs weten lees je het hier.

UPDATE: de telefoon kost 749 euro en is vanaf eind maart verkrijgbaar.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *