HTC U 11 aankondigingsdatum en specs bekend

HTC vlaggenschip mist iets
Raak jij al enthousiast van het voormalige ‘Ocean-project’?

Wat zal HTC graag terug de tijd in willen gaan en zichzelf behoeden voor de enorme flaters die het de afgelopen jaren gemaakt heeft. Na een redelijke doch onopvallende HTC 10 als vlaggenschip vorig jaar en een peperdure midrange-flop moet de nieuwe HTC U 11 het vege lijf van het Taiwanese bedrijf redden.

HTC heeft vandaag op haar eigen site bekendgemaakt dat de ‘Brilliant U’ op 16 mei van dit jaar gepresenteerd wordt. Het vlaggenschip onderscheidt zich door zijn speciale frames (Edge Sense) aan de zijkanten. Deze inknijpbare zijkanten moeten het gebruiksgemak verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan het activeren van specifieke apps, scrollen door pagina’s, het muziekvolume aanpassen en andere handige features.

De AnTuTu benchmark-test bevestigt verder wat we vrijwel allemaal al wisten. Zo is er een Snapdragon 835-chipset aanwezig, 4GB RAM, en 64GB aan intern opslaggeheugen aanwezig. Nieuw zijn echter de specs van de camera: vermoedelijk is er een 16 megapixel-camera aan de achterkant aanwezig en een 12 megapixel frontcamera.

Deze cameraspecificaties komen tevens overeen met de HTC U Ultra. Hoewel de fotokwaliteit zeker niet het minste punt van dat toestel is, kan het echter niet op tegen vlaggenschepen van andere concurrenten. Het is dan ook te hopen dat HTC naast de indrukbare zijkanten met nog iets bijzonders op de proppen komt.

Eén reactie

  1. Ik ben heel erg benieuwd. Jarenlang heb ik een HTC gehad. De typenamen zijn mij ontgaan, maar er zaten een paar fijne toestellen tussen. Ik kan mij toen herinneren dat je best veel spes kreeg voor een acceptabele prijs, maar als ik het zo lees is de prijs niet echt concurrerend en de spes evenmin. Ik ben wel benieuwd hoe die Brilliant U in het echt werkt. Gezien de vele functies van zo’n telefoon lijkt het op zich wel een goede toevoeging. Af en toe moet ik echt graven naar de apps en functies die ik wil gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *