HTC U11 teardown: mooier, maar ook sterker?

HTC U11 teardown
Alsof het nieuwe vlaggenschip van HTC nog niet genoeg op de pijnbank heeft gelegen.

HTC is al enkele jaren aan het vechten om overeind te blijven. De smartphoneverkopen vallen tegen en het marketing-team kan de nieuwe toestellen maar niet verkopen. De nieuwe HTC U11 moet echter voor verandering zorgen. Dat is op het gebied van stevigheid in ieder geval zeker gebeurd.

Helaas niet in de positieve zin van het woord. YouTuber JerryRigEverything toont namelijk aan hoe fragiel het nieuwe vlaggenschip van HTC is. Terwijl de HTC 10 dankzij de aluminium behuizing nog een echte robuuste topper te noemen was, gaat het nieuwe toptoestel aan zijn eigen vernieuwde behuizing ten onder.

De teardown begint echter vrij hoopvol. In de krastest zien we namelijk dat de HTC U11 over een sterke variant Gorilla Glass beschikt, waardoor er pas met grof geschut krassen ontstaan op het scherm. Ook blijft de vingerafdrukscanner na heel wat schade aan het oppervlak nog keurig werken.

Dankzij het flexibele metalen frame van de HTC U11 beweegt het toestel in de buigtest echter meer mee dan gewenst. Doordat de glazen achterkant geen ondersteuning biedt aan het frame zorgt dit ervoor dat de smartphone wel erg snel ‘krak’ zegt. Al met al zeker geen toestel om zorgeloos achter in je broekzak te plaatsen.

[gv data=”DdRxmu2jcMs”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *