HTC voorziet slechts 4 smartphones van Android Pie

HTC U12+, een antwoord op de iPhone X en Galaxy S9
Weinig taartstukken bij HTC.

HTC heeft in een bericht op Twitter aangekondigd dat het bezig is met de Android Pie-update voor haar smartphones. Goed nieuws, zou je zeggen. Helaas is het lijstje van deelnemende smartphones bijzonder klein te noemen. Op termijn mogen de U12 Plus, U11 Plus, U11 en U11 Life (Europese versie) zich opmaken voor Android 9.

Een nogal bizarre wending, aangezien er genoeg toestellen uitgebracht zijn waar gebruikers ook een update voor mogen verwachten. Wat te denken van de midranger Desire 12 van dit jaar of de high-end smartphone U Ultra van vorig jaar. Ook de U Play van 2017 is er niet bij, evenals het twee jaar oude vlaggenschip van de Taiwanezen, de HTC 10.

Het is uiteraard nog mogelijk dat het kleine lijstje van HTC later wordt aangevuld met nieuwe smartphones, maar dit is doorgaans niet het geval. Ook is er nog niet bekendgemaakt wanneer gebruikers hun stukje taart mogen verwachten. Dit komt volgens de fabrikant op een later tijdstip. Naar verluidt is het meest recente toestel als eerste aan de beurt, net als voorgaande jaren.

Het is een kleine week geleden dat Google officieel Android Pie uit heeft gebracht. Op dit moment beschikt alleen de Essential Phone als enige niet-Pixel smartphone over Pie. Ironisch genoeg zijn de Pixel, Pixel XL en Pixel 2 allemaal ontworpen door HTC, die dus wel razendsnel genieten van de nieuwste softwareversie.

2 reacties

  1. Ze. Leren. Het. Nooit. Bij. HTC. Werkelijk waar, de concurrentie lacht zich andermaal de ballen uit de broek.

    Echt, als je nu nog voor veel te veel geld een telefoon bij die ooit (tot 2010?) zo innovatieve merk koopt, mág je achteraf niet eens meer gaan klagen als de support weer eens ondermaats is of achterwege blijft, want de kreet “I told you so, stupid” was zelden méér op z’n plaats als bij de reputatie van HTC.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *