HTC wil met dit toestel Oneplus verslaan

HTC EVO
HTC gaat z’n nieuwste toestel, HTC Evo, exclusief via internet verkopen. Eat your heart out Oneplus?
Goed nieuws voor sim only fans die willen afwijken van de gebaande paden. Er komen steeds meer mooie telefoons die gewoon vooral via het internet te koop zijn. Oneplus is natuurlijk het bekendste merk. De standaardreactie van mensen als ze horen dat je een Oneplus hebt, is oh dat Samsung-model ken ik nog niet.

Wie de HTV Evo aanschaft online zal ook vragende blikken krijgen. Het toestel is namelijk vooralsnog via geen enkele telecommaatschappij te koop. En dat zal vermoedelijk ook zo blijven. HTC wil met de Evo zich richten op sim only consumenten die wel een flagship-achtig toestel willen hebben, maar niet de hoofdprijs willen betalen. Inderdaad: de Oneplus-koper.

Het lijkt of de HTV Evo volledig onverwacht uit de lucht komt. Dat is niet zo. Het toestel is vooral bekend onder de naam HTC Bolt. In VS heeft Sprint het exclusieve verkooprecht van de Bolt. En in Europa moet dit toestel als de HTC Evo ons hart veroveren.

Je zou kunnen denken dat Evo staat voor evolutie. Nou dat valt mee, het toestel wordt neergezet als sub-flagship en vult het gaat tussen de One A9 en HTC 10. In sommige opzichten is de Evo beter dan de HTC 10. Het is stofbestendig en plensdicht toestel en het toestel draait standaard op Android 7.0 Nougat.

foto htc bolt

De HTV Evo heeft 3GB intern geheugen en 32GB opslag, die wel is uit te breiden. Er zit een
Snapdragon 810 processor in, vingerafdruk sensor, 3,200mAh batterij and 16-megapixel camera Al met al, een tamelijk sterk device dat er ook nog eens erg goed uitziet.

En zoals we al eerder schreven, heeft HTC in de Evo ook de koptelefoonaansluiting eruit gelaten. We moeten het doen met een usb-c-aansluiting. Erg? Misschien, wel levert HTC de Evo met adaptive sound. Het toestel past automatisch het geluid aan als je van een drukke trein uitstapt.

Prijzen zijn nog niet bekend, maar vermoedelijk zal de EVO al snel 550 euro kosten. Dat is fors meer dan de Oneplus 3.

Eén reactie

  1. Zoals vaker roept HTC van alles maar maakt het qua prestaties zelden waar en als ze dat doen dan prijzen ze zichzelf uit de markt.
    Niemand gaat nu dat geld betalen (550+ euro) voor een Snapdragon 810 en ‘maar liefst’ 4GB ram en dan ook nog eens zonder Audio aansluiting (3.5mm jack)

    Kansloos.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *