HTTP/2: Sneller internet met eerste HTTP-update in 16 jaar

HTTP2
Deze grote update voor HTTP is onlangs afgerond, en brengt een hele hoop verbeteringen voor het internet met zich mee.

In een blogpost legt Mark Nottingham, grote man achter de IETF HTTP Working Group, uit wat deze eerste update in 16 jaar allemaal aanpast. Dat mag onderhand ook wel, zeker als je nagaat dat versie 1.1 van het Hypertext Transfer Protocol al sinds 1999 bestaat.

Sneller en stabieler
Om het voor ontwikkelaars gemakkelijk te maken, gebruikt HTTP/2 dezelfde API’s (Application Program Interface) als de originele HTTP, maar voegt het nieuwe functies toe die door web-ontwikkelaars benut kunnen worden.

Bovendien zorgt versie 2 ervoor dat webpagina’s sneller laden, er een stabielere verbinding ontstaat en dat meer onderdelen tegelijk verzonden en ontvangen kunnen worden vanaf de server.

Hoewel de snelheid dus hoger komt te liggen, zijn er minder verbindingen nodig om dit mogelijk te maken, wat een uitkomst moet zijn voor servers en netwerken. Google heeft al aangekondigd volledig over te stappen naar HTTP/2 met de Chrome-browser.

Testversie
Als je zelf een ontwikkelaar bent en alvast aan de slag wilt met HTTP/2 dan kan dat via deze link, waar je een testversie kunt downloaden voor Firefox en Chrome.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *