Huawei Ascend P6 lost Rubik’s Cube op [video]

LEGO en telefoon werken samen in harmonie
Tegenwoordig kan je niet alleen bellen met een telefoon, maar ook foto’s maken, het internet opgaan, boze vogels lanceren naar onstabiele bouwwerken gemaakt door groene bol-varkens, smsjes versturen, filmpjes maken, geuren versturen en nu dus ook Rubik’s cubes oplossen.

David Gilday is een fervent kubusoplosser en ARM-programmeur, en deze twee vaardigheden komen samen in zijn laatste bouwwerk, een LEGO Mindstorms-apparaat met als brein een Huawei Ascend P6, wat puur erop gemaakt is om deze puzzels op te lossen. Met wat vrije tijd, een gezonde dosis “omdat het kan” en een bak LEGO heeft deze Brit het mogelijk gemaakt voor een telefoon om zichzelf te vermaken met deze puzzels. LEGO en telefoon werken samen in harmonie om een plastic kubusje rond te draaien.

Een ervaren Rubik’s Cube-oplosser heeft zo’n 120 zetten nodig om de geteste combinatie op te lossen, en de dunne smartphone heeft er maar 50 nodig. Het eerste wat de telefoon doet is een 3D model maken van de kubus door deze aan alle kanten te fotograferen. Vervolgens probeert de software de snelste route te vinden naar een opgeloste puzzel, en als laatste wordt de kubus door het LEGO-apparaat continu gedraaid en opgelost.

Of de Huawei ook een potje Monopoly kan spelen is niet bekend, noch of de telefoon dan het autootje, de schoen, of de vingerhoed het coolste vindt.

[gv data=”IB1NnOGNcDk”][/gv]

Bonusfilmpje waarin we Gilday zelf het apparaat zien uitleggen:

[gv data=”y-JjDbt8VAk”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *