Huawei dumpt Google Maps, kiest voor Nederlandse partij

Stapje voor stapje neemt het Chinese techbedrijf afscheid van de diensten van Google.

De één zijn dood is de ander zijn brood. Google heeft te maken met nadelige effecten naar aanleiding van de eerdere handelsoorlog tussen de Verenigde State en China. Nu Huawei zijn banden met Google noodgedwongen moet breken is het Amerikaanse bedrijf een grote klant kwijt.

Huawei moet op zijn plaats op zoek naar nieuwe klanten en mag de oplossing niet bij een Amerikaanse partner zoeken. In dit geval een positieve opsteker voor een bekende Nederlandse fabrikant van navigatiesystemen- en toepassingen. Huawei gaat namelijk in zee met TomTom.

TomTom gaat kaarten, navigatietools en verkeersdata delen met het Chinese techbedrijf. Meer details zijn er niet bekendgemaakt. Een woordvoerder van TomTom weigerde meer informatie te delen, aldus Reuters.

Met de opkomst van navigatie-apps op smartphones is TomTom bezig met het omzetten van zijn core business. Het bedrijf is groot geworden met het verkopen van navigatiesystemen, maar legt nu meer de focus op het ontwikkelen van software en data met betrekking tot het verkeer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *