‘Huawei laat midrange toestellen van 2017 keihard vallen’

Auteur: , 1 Reactie
Huawei Ascend P7

In plaats van twee jaar niet eens één jaar lang software-updates!

Huawei kent geen al te beste geschiedenis wat betreft het uitbrengen van software-updates. De laatste tijd leek er echter een stijgende lijn in te zitten, en de introductie van Treble in Android Oreo helpt het software-updateproces te vergemakkelijken. Twee midrangers van 2017 met Android 7.0 Nougat lijken echter pech te hebben.

De klantenservice van Huawei heeft laten weten aan Android Planet dat er geen Oreo-update op de planning staat voor zowel de Huawei P8 Lite (2017) als de Huawei P10 Lite. De specificaties van het toestel zouden de vernieuwing van Android Oreo niet aankunnen, waardoor gebruikers met een (te) traag toestel achterblijven waarvan enkele functies niet meer zouden functioneren.

Mochten de uitspraken kloppen, dan hebben beide midrangers maar liefst 0 grote software-updates mee mogen maken. Wel worden er nog steeds beveiligingsupdates geprepareerd voor de toestellen, maar of je daar nu gelukkig van moet worden…

Inmiddels zijn de alarmbellen wel gaan rinkelen op de communicatieafdeling van Huawei. In een reactie laat het weten volgende week meer informatie te kunnen geven over mogelijk updates voor de toestellen. De woordvoerder in kwestie bevestigde noch ontkende het ontbreken van een fatsoenlijke updatecyclus. Geef ons het updatebeleid van Nokia maar.1 reactie

“Wel worden er nog steeds beveiligingsupdates geprepareerd voor de toestellen, maar of je daar nu gelukkig van moet worden…”

Niet?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).