Huawei Mate 20 Pro gebruikers klagen over ‘groen’ scherm

Huawei Mate 20 Pro groene waas
Geen al te beste reclame.

OLED is helemaal in bij smartphones. Hoewel nog niet alle smartphonefabrikanten deze technologie omarmen, is het overduidelijk dat LCD-technologie doorgaans niet op kan tegen de diepere kleur(contrasten) die mogelijk zijn met OLED. Samsung-panelen zijn hiervan het beste voorbeeld, maar LG doet ook graag een duit in het zakje.

Die duit in het zakje is echter niet altijd heel succesvol geweest. Zo voorzag het bedrijf vorig jaar de Pixel 2 XL en LG V30 van een bijzonder matig OLED-scherm dat een flinke blauwe gloed had. Ook bleek er sprake van ‘backlight bleeding’, waardoor de klachten over slechte schermen flink binnenstroomden. Ook het nieuwe LG OLED-paneel voor de Huawei Mate 20 Pro blijkt niet helemaal foutloos.

Verschillende gebruikers van de Huawei Mate 20 Pro klagen over een groene waas over het scherm. De kleurafwijking is vooral merkbaar aan de randen van het scherm wanneer de helderheid laag is en er een donkere achtergrond aanwezig is. Huawei Finland en Huawei UK melden dat alle gebruikers met dit probleem een nieuw toestel krijgen. Globaal heeft Huawei nog geen verklaring afgegeven.

Niet elke versie van de Huawei Mate 20 Pro heeft echter dit probleem. Je hoeft dus niet heel bang te zijn dat jouw (toekomstige) Mate 20 Pro dit probleem heeft. Indien je wel tot de ongelukkigen behoort, dan is de kans aannemelijk dat je deze kosteloos kunt laten vervangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *