Huawei Mate 20 Pro teardown – Leuk klein verrassinkje

Niet heel repareerbaar
Maar verder niet geweldig repareerbaar.

iFixit heeft wederom een slachtoffer opgeëist en ditmaal is het de Huawei Mate 20 Pro. Voordat we beginnen met slopen check je hier onze eigen review van de Mate 20 Pro. En dan nu, hoe repareerbaar is Huawei’s high-end vlaggenschip?

De Mate 20 Pro is omgeven met glas, wat betekent dat je hoe dan ook door een glazen paneel heen moet om onder de motorkap te kunnen komen. iFixit pakt de professionele föhn erbij en gaat zorgvuldig om met al het glas; we weten dat lompe reparatieshops gelijk een risico vormen voor vastgelijmde schermen omdat ze gemakkelijk breken.

Eenmaal door de glazen barrière heen is de Mate 20 Pro overzichtelijk ingedeeld en door al die Phillips schroeven is hij relatief gemakkelijk uit elkaar te peuteren. Eenmaal door wat ingewikkelde maar modulaire chips en kabeltjes heen, komt iFixit bij de batterij. Dit is natuurlijk een van de slijtonderdelen en men heeft er baat bij om een accu gemakkelijk te kunnen vervangen.

En het Chinese merk stopte een verrassing in de telefoon voor dat doeleinde: een oranje labeltje verwerkt aan de binnenkant van het toestel legt in het kort uit hoe je de batterij moet vervangen! Een klein beetje warme om de lijm los te maken is vervolgens het enige andere wat nodig is om de batterij te vervangen.

Conclusie: veel onderdeeltjes zijn modulair en daarmee gemakkelijk te vervangen. Ook is de batterij behoorlijk gemakkelijk te vervangen, al moet je daarvoor wel door de glazen achterkant heen. Dat creëert een risico want glazen displays zijn immers breekbaar. Als zo’n scherm dan toch breekt dan heb je een probleem, want dan zul je door ontzettend veel lijm en onderdeeltjes heen moeten. Daarnaast lijken de (in-display) vingerafdrukscanner en het scherm met elkaar verbonden dus als de een kapot gaat, moet je de ander ook vervangen!

Al met al is het dus geen feestje om het toestel te repareren en moeten de doe-het-zelvers een hoop valkuilen omzeilen. Dat levert de Huawei Mate 20 Pro een repareerbaarheidsscore van 4/10 op.

Meer over de Mate 20 Pro lezen? We vergeleken het vlaggenschip onder andere met de iPhone XS Max en met de Samsung Galaxy Note 9. Ook check je in dit artikel de speedtest van de Mate 20 Pro en P20 Pro.

Foto @iFixit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *