Huawei Mate 30 – Alle gelekte specs op een rijtje

Interessant
Als de prijs een beetje scherp is zou Samsung een gevaarlijke concurrent voor de Note 10 erbij krijgen.

Tot dusver druppelde er een hoop informatie binnen over de aankomende Huawei Mate 30 Pro, waaronder alles over het razendsnelle scherm en de spectaculaire camera. Ook het kleinere broertje, de Huawei Mate 30, lijkt een hoop high-end features mee te krijgen die de telefoon tot geweldige flagship kunnen verheven (mits de prijs juist is).

Vooralsnog lijkt het erop dat de Mate 30-serie geen gebruik gaat maken van Huawei’s eigen besturingssysteem, HarmonyOS. Het eerste product dat HarmonyOS mee zal krijgen is deze Honor TV terwijl er ook een Huawei smart watch aan zit te komen die draait op het besturingssysteem. Wil je graag zien hoe het nieuwe staaltje software op een smartphone draait, dan zul je nog even geduld moeten hebben.

Ben je daarentegen een echte selfie-liefhebber, dan hoef je niet meer lang te wachten op een toestel dat daar ideaal voor is. De Mate 30 zou namelijk een dubbele selfie-camera-set-up krijgen en op basis van de hierboven gelinkte artikelen moeten ook die kiekjesschieters ijzersterk worden. Verder zou het Chinese bedrijf ook hard hebben gewerkt aan het verbeteren van de gezichtsherkenningssoftware.

Op basis van de bovenstaande foto kunnen we daarbij concluderen dat die camera-macht wel met een prijs komt, want de Mate 30 lijkt een substantiële notch te krijgen. Ook zou de Mate 30 Pro een curved waterfall display krijgen terwijl de Mate 30 blijkbaar een gewoon display meekrijgt.

Wat betreft hardware krijgt de Mate 30 waarschijnlijk alle te verwachten snufjes mee, waaronder een in-display vingerafdrukscanner, een Kirin 990 SoC met 5G ondersteuining en een stevig 6.5-inch display met Full HD+. In het bericht over het scherm van de Mate 30 Pro suggereren we al dat er een 90Hz display aan zou kunnen komen, maar het is niet heel waarschijnlijk dat die ververssnelheid ook op de gewone Mate 30 beschikbaar zal zijn. Verwacht dus eerder een 60Hz display.

Verder lekte er informatie uit over de 4,200 mAh batterij, die je naar verluidt razendsnel zou moeten kunnen opladen. Niet alleen ondersteunt de batterij 55 Watt bedraad opladen, maar kun je tevens met 25W draadloos laden.

De release zal waarschijnlijk ergens tussen halverwege september en halverwege oktober zijn. Tijdens de IFA 2019 begin september zullen we zonder twijfel alle concrete informatie officieel te horen krijgen.

Lees ook: Je zit dit jaar nog goed met je Huawei-smartphone

Foto @数码闲聊站 (via Weibo)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *