Huawei Mate 30 – Op deze datum wordt de parel gelanceerd

In-display
‘Rethink Possibilities’ wordt zeer binnenkort werkelijkheid voor Huawei.

Gisteren kondigde Huawei een wel heel bijzondere datum aan en wel de dag waarop de Huawei Mate 30-serie zal gaan uitkomen. Op donderdag 19 september zal het uitgespuugde Chinese merk met hun nieuwste serie vlaggenschepen komen.

Dat maakt het miljardenbedrijf bekend via Twitter. De lancering zal gepaard gaan met een launch event in München, Duitsland. Verder maakt Huawei helemaal geen nieuwe informatie bekend over het toestel, al is daar een dergelijk evenement voor, natuurlijk. Wel eigenaardig, want we weten nog steeds niet precies hoe het nou zit met Huawei en Google, met de Mate 30 en Android.

De slagzin van de nieuwe serie luidt ‘Rethink Possibilities’ en dat is niet alleen een pakkend zinnetje maar tevens een samenvatting van wat de grote jongens bij Huawei de laatste maanden hebben moeten doen. Vanwege de handelsoorlog met de V.S. is het Chinese bedrijf genoodzaakt om allerlei nieuwe wegen de bewandelen, waaronder de ontwikkeling van het nieuwe HarmonyOS, Huawei’s vervanger van Android.

Nu verwachtte Huawei-fans eerst nog een smartphone met het nieuwe OS en de recente terminatie van de samenwerking tussen Google en Huawei suggereerde ook dat de Chinezen met een eigen besturingssysteem zouden moeten komen. Vooralsnog zou er daarentegen geen smartphone met HarmonyOS dit jaar uitkomen.

Hoe dan ook, fans moeten nog ruim 2 weken wachten voordat ze officieel alles weten over de nieuwe Huawei Mate 30 en Mate 30 Pro. Ondertussen vind je in dit artikel alle gelekte info over die eerste smartphone. Ook de veelbelovende Mate 30 Pro werd uitgebreid door de geruchtenmolen gehaald. Daarover lees je hier alles.

Lees ook: Huawei steekt nog een middelvinger op naar Google
Foto: Huawei Mate 20 Pro

2 reacties

  1. Geen Google support, kale Android fork en dan ga je hem releasen in München.
    Europa zit daar niet op te wachten.
    Niemand (met enig verstand) gaat 1000+ euro betalen voor gepionier met een smartphone en je de basis software support niet eens hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *