Huawei Mate 30 Pro camera schiet absurd veel frames/seconde

Extreem curved edge
De Mate 30 Pro krijgt een absurde capture snelheid mee voor een potentieel ongeëvenaard effect.

Slow-motion is een feature die al lange tijd aanwezig is op de meeste smartphones (met een camera, uiteraard) en merken als Apple komen nu met features als de slowfie, maar Huawei wil met de Mate 30 Pro nog een stapje verder gaan. 7.680fps video recording is meer dan een stapje verder, het is een concept dat we nog nooit in een mainstream smartphone zagen.

Daar zitten we twee connotaties aan vast; het is nog maar de vraag of de Mate 30 Pro mainstream gaat worden vanwege het gerommel met Google en de feature is op dit moment nog niet bevestigd, maar slechts gelekt door ITHome (via: XDA Developers). Overigens lekte vorig week alle andere specs van de Huawei Mate 30 Pro uit. Die check je hier.

Smartphones als de Samsung Galaxy Note 10 of de OnePlus 7T ondersteunen 960fps slow-motion, wat al een hele stevige feature is. De bijna 1000 beeldjes per seconde zorgen ervoor dat de slow-motion relatief soepel en vloeiend lijkt, maar daar zijn goede omstandigheden voor nodig. Slecht licht is bijvoorbeeld een gigantisch obstakel voor slow-mo (omdat er zo veel beeldjes per seconde worden gemaakt, raakt er per beeldje slechts een klein beetje licht de sensor waardoor slow-mo al snel te donker wordt).

Het is daarom nog maar de vraag hoe Huawei het gaat opslossen met 8 keer zoveel frames per seconde. Doorgaans gebruiken smartphone-camera’s namelijk ‘interpolation’ om slow-motion te maken zónder speciaal daarvoor ontworpen hardware. Deze techniek is eigenlijk heel simpel: de smartphone dupliceert constant frames en plakt ze tussen nieuwe frames, waardoor de illusie van slow-mo versterkt wordt.

Technisch gezien maar een Galay Note 10 dus 960fps slow-mo video’s, maar in werkelijkheid is zo’n beetje de helft van die 960 frames een kopie van de voorgaande frame. Het zou dus een overdreven getalletje kunnen zijn, die 7680 frames. Als interpolation gebruikt wordt om deze absurde framrate te halen, zal dat waarschijnlijk een zeer hakkelig resultaat opleveren.

Aan de andere kant zou het kunnen dat Huawei werkelijk 960 frames per seconde kan schieten met de indrukwekkende camera-set-up, maar dat er geïnterpoleerd wordt naar 7680 frames. In dat geval gaan we er wel weer aanzienlijk op vooruit en kunnen eigenaren van Huawei’s vlaggenschip straks dit soort high-definition slow-mo-filmpjes maken..

Lees ook: Huawei’s Honor neemt iPhone 11 Pro op de korrel

Foto @EvanBlass

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *