Huawei Mate 30 Pro vs Samsung Galaxy Note 10+

Strijd der titanen
Kan Huawei ondanks het Google-fiasco meekomen met de Android-koning?

Huawei was de afgelopen jaren goed op weg om Samsung in de weg te gaan zitten als grootste Android smartphone-fabrikant, zo blijkt onder andere uit de meer high-end richting waar de Chinezen in zijn gegaan. Met de Mate 30 Pro komt Huawei nu ook weer met een Galaxy Note-achtig phablet en dan stellen wij natuurlijk de vraag: welke is beter?

Voordat we beginnen moge het duidelijk zijn dat Huawei overduidelijk op een achterstand staat. Dat heeft niet zozeer iets met de hardware te maken, maar uiteraard met de handelsoorlog tussen de V.S. en China. Hierdoor zijn Google-services in beginsel niet beschikbaar voor de Mate 30 Pro. Vandaag werd daarentegen bekend dat de Mate 30 Pro een ontgrendelbare bootloader krijgt. Hierdoor zullen er (via een ietwat onveilige omweg) alsnog Google-apps op geïnstalleerd kunnen worden.

Dat gezegd hebbende zijn de twee toestellen naast elkaar niet eens zo verschillend en waar ze verschillen, balanceren ze elkaar bijna weer uit. De Galaxy Note 10+ heeft bijvoorbeeld een iets groter (en beter) scherm met een hogere resolutie, maar de Mate 30 Pro heeft betere camera’s (naast het feit dat Huawei’s smartphones er een beetje om bekend staan uitzonderlijk goede foto’s te schieten).

De Mate 30 Pro heeft een iets grotere batterij die draadloos in theorie iets sneller zou moeten opladen. De Note 10+ heeft een ultrasonische vingerafdrukscanner en een bijgeleverde S-Pen. Tot slot zet Samsung kwa brute kracht net wat meer in; de Note 10+ heeft maar liefst 12GB RAM en uitbreidbaar geheugen tot 1TB. Wat betreft snelheid en hoeveelheid opslagruimte wint Samsung het dus wel.

Samenvattend gaan de toestellen op papier nek aan nek (ook op basis van de prijs) maar er is één essentieel verschil: de Galaxy Note 10+ vergt nauwelijks extra werk voor de gebruiker terwijl je omweggetjes moet nemen om de Mate 30 Pro volledig uit te rusten met alle features die je gewend bent. Wat dat betreft zit de handelsoorlog Huawei dus behoorlijk in de weg.

Check de volledige vergelijking hieronder:
[table “249” not found /]

Lees ook: Apple iPhone 11 Pro Max vs Samsung Galaxy Note 10+

Nog geen reacties

 1. Huawei heeft GEEN SD card slot maar een hybride slot met hun eigen Nano Memory card slot.

  Bijna nergens te krijgen, ruim 2x zo duur als MicroSD en je hebt er verders niks aan (niet universeel bruikbaar).

  Tevens vermelden waard:

  note 10 serie heeft dual stereo speakers van prima kwaliteit.

  mate serie 1x speaker + 1x display speaker (beduidend mindere kwaliteit mbt sound).

  Mate 30 lijkt het te gaan winnen op de Camera, en misschien Batterylife.

  Verder eigenlijk op geen andere punt.

 2. Net een vergelijking gezien met de 30 pro, iPhone 11 Pro en de Note 10+ en het viel me tegen de Mate 30 pro.
  Kwam met de meeste punten als winnaar naar boven maar had een veel groter verschil verwacht.
  Had verwacht dat het van een anderenorde zou zijn maar dat was het niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *