Huawei Mate 8 komt binnenkort naar Nederland

Huawei Mate 8
Huawei brengt de Mate 8 eindelijk naar Europa, dus we kunnen binnenkort ook in ons land proberen of de phablet wel of niet in je broekzak past.

De Mate 8 heeft een scherm van 6 inch, dus het toestel van Huawei is nogal fors. Het scherm heeft een resolutie van 1920 bij 1080 pixels en draait op de Kirin 950-processor, die Huawei zelf heeft ontwikkeld. Ook interessant: de accu heeft een capaciteit van 4.000 Mah en daar zou je volgens de Chinese fabrikant twee dagen meer vooruit kunnen.

Het toestel is beschikbaar in twee varianten. De eerste heeft 32 GB opslagruimte en 3 GB werkgeheugen. De tweede krijgt 64 GB opslagruimte en beschikt over 4 GB aan werkgeheugen. Beide toestellen schieten foto’s in 16 megapixels.

Huawei Mate 8 was al heel even te pre-orderen

Het is nog niet bekend wanneer de Huawei Mate 8 in de Nederlandse winkels ligt, maar de release is aanstaande. Vermoedelijk zal het toestel 599 euro kosten, want de Mate 8 dook al kortstondig op in de webshop van Huawei, maar dat mochten we eigenlijk niet zien.

2 reacties

  1. Die Kirin series van huawei lijken technisch heel erg op veredelde Mediatek’s… die moet je niet willen lijkt mij. Oneindig veel cores om een beetje mee te komen in de synthetische bencharks, maar warmte ontwikkeling en matige performance in de praktijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *