Huawei P20 Lite officieel: hoogwaardige specs, zacht prijsje

Huawei P20 Lite officieel
Een nogal onverwacht vroege release van de goedkoopste telg uit de P20-serie.

Officieel duurt het nog een paar dagen totdat Huawei haar P20-evenement start, maar de Huawei P20 Lite officieel aankondigen kon blijkbaar niet wachten. De goedkoopste smartphone uit het rijtje komt met veelbelovende specs op de markt. De meest opvallende eigenschap is het vrijwel randloze scherm met een inkeping aan de bovenkant, vergelijkbaar met de iPhone X notch.

De P20 Lite beschikt over een stevige behuizing van glas en metaal. Het scherm heeft een grootte van 5,84 inch en een resolutie van 2280 bij 1080 pixels. Verder is er een octacore processor aanwezig (vermoedelijk de Kirin 659-chipset), 4GB RAM en een uitbreidbaar opslaggeheugen van 64GB. De accucapaciteit bedraagt 3000mAh en is snel op te laden dankzij de USB-C aansluiting en Quick Charge.

Gek genoeg is bij de Huawei P20 Lite officieel wel ruimte voor een koptelefooningang. Naar verluidt hebben zijn grote broertjes (de reguliere P20 en eventuele P20 Plus) niet de beschikking hierover. De eerste camera aan de achterkant beschikt over 16 megapixel en de tweede 2 megapixel. De frontcamera heeft eveneens 16 megapixel én ‘gezichtsherkenning‘.

De Huawei P20 Lite is officieel vanaf 19 maart te verkrijgen in zwart en blauw voor 369 euro. De rest van de Huawei P20-familie kondigt het bedrijf aan op 27 maart, wanneer een speciaal evenement van de fabrikant plaatsvindt.

Eén reactie

  1. Zelfde euvel als de LG 7. Wat ik daaronder al schreef geldt ook voor deze telefoon:
    Wat een raar ontwerp. Een rand onder, dus daar is nog ruimte. Verplaats dan dat scherm naar beneden, dan heb je die inkeping boven niet nodig. Of vergroot het scherm zodat je onder geen rand hebt. Of verklein het scherm, zodat je boven een even grote rand hebt als beneden en geen inkeping nodig. Of (technisch een uitdaging) maak de telefoon iets kleiner zodat die rand onder weg is.
    Elk van deze keuzes is beter dan dit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *