Huawei steekt nog een middelvinger op naar Google

Huawei gaat er hard voor
Huawei besluit weer om het heft in eigen handen te nemen.

Huawei werd de laatste maanden stevig onder druk gezet door de Amerikaanse overheid en moest daarom noodgedwongen Google’s besturingssysteem voor de Chinese smartphones vervangen met HarmonyOS. Kort na de aankondiging van dat OS zegt Huawei nog een keer ‘ajuus’ tegen Google en blijkt het miljardenbedrijf te werken aan een eigen versie van Maps.

Dat meldt de China Daily op basis van officiële informatie van Huawei Technologies Co. De software zou de naam Huawei Map Kit krijgen en zou in oktober uitgebracht worden voor ontwikkelaars. Nu mogen we de releasedatum best met een korreltje zout nemen, zo bleek nadat de Mate X voor de tweede keer werd uitgesteld.

In eerste instantie is de Map Kit een applicatie voor ontwikkelaars en zal de software dus verwerkt kunnen worden in andere apps. Booking.com zou in elk geval met de Map Kit aan de slag gaan, maar over andere grote bedrijven die de software gaan gebruiken is nog niets bekend. Wel zou Map Kit in 150 landen beschikbaar worden, in 40 talen.

Huawei’s Map Kit zal net als Google Maps een kaartenservice zijn waar applicaties locaties op kunnen tonen. Tegelijkertijd is het ook een dienst voor navigatie voor auto’s. Het lijkt er dus op dat Huawei een eigen Google Maps-variant uitbrengt en het zou geen gekke gok zijn dat dit niet de laatste populaire software is die Huawei in-house gaat produceren. Het wordt voor het Chinese miljardenbedrijf immers steeds moeilijker om (vooral Amerikaanse) software te gebruiken. Wat moet je dan, hé?

Lees ook: Dit moet je weten over Huawei’s EMUI10

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *