Huawei komt met stemgestuurde Bixby-concurrent

Huawei werkt aan stemgestuurde Bixby-concurrent
Want Siri, Google Assistent, Cortana, Alexa en Bixby zijn nog niet voldoende.

Het lijstje stemgestuurde assistenten begint een aardige omvang te krijgen. Huawei ziet er kennelijk brood in om zelf ook een voice assistant te ontwikkelen. Diverse media melden dat het Chinese techbedrijf aan een eigen digitale assistent werkt, onder de naam HiAssistant. Net als Bixby vormt kunstmatige intelligentie (AI) de drijvende kracht van de assistent.

De assistent wordt in Huawei’s stemgestuurde speakers geïntegreerd. Daarmee wil het bedrijf concurreren met Google en Apple, die respectievelijk Google Home en de Apple HomePod hebben gelanceerd. De assistent vinden we straks niet alleen in de speakers, maar ook in smartphones en andere smart appliances.

Helaas is er nog maar weinig bekend over de Bixby-concurrent. We kunnen dus nog niet zeggen of hij net zo geavanceerd is als bijvoorbeeld Samsungs digitale assistent. Daarmee kun je de camera gebruiken om tekstfragmenten te vertalen, informatie op te vragen over toeristische trekpleisters en online te shoppen. Helaas zijn niet al deze features wereldwijd beschikbaar. Ook verstaat hij geen Nederlands, maar dat is wellicht een kwestie van tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *